Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Uzņēmēja Dienā 9. un 11. janvārī lasi

Uzņēmēja Dienā 9. un 11. janvārī lasi:

Izmaiņas likumos jāapspriež ar uzņēmējiem

"Es gribu uzsvērt, ka būtu ļoti vērtīgi, ja likumu un Ministru kabineta noteikumu pieņemšana vienmēr tiktu izrunāta ar nozares pārstāvjiem un netiktu uz otro vai trešo lasījumu Saeimā virzītas likumu normas, kas ar nozari nav apspriestas," norāda vides pakalpojumu uzņēmuma SIA Clean R valdes locekle Sanita Lazdāne.

Aploksnes vietā –  maksājumu karte?

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) "redzeslokā nonākusi informācija par gadījumiem, kad, iespējams, aplokšņu algu izmaksai varētu būt izmantotas maksājumu kartes", informē FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza. Jau pērn Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule, runājot par aplokšņu algu apkarošanu, Dienai sacīja: "Mēs zinām, ka daļa tiešām saņem naudu aploksnēs, bet daļa naudu saņem uz kartēm, kas piesaistītas ārvalstu bankām."

Naftas cena svārstību varā

Daudzviet pasaulē vēl aizvien vērojama iegūtās naftas pārprodukcija. Tas skaidrojams ar faktu, ka, lai arī naftas ieguve iepriekšējos gados strauji pieauga, pārstrādes jaudas saglabājās iepriekšējā līmenī. SEB bankas prognoze rāda, ka šā gada 1. ceturksnī Ziemeļjūras jēlnaftas Brent cena būs 55 ASV dolāri par barelu, 2. ceturksnī – 57,5 ASV dolāri, 3. ceturksnī 55 ASV dolāri, bet 4. ceturksnī – 52,5 ASV dolāri par barelu.

Eiropas naudas gaidās

Lai gan iespēja apgūt Eiropas Savienības (ES)  fondu naudu Latvijā tiek gaidīta ar lielu nepacietību, ekonomikas ekspertu vidū pastāv viedoklis - ES fondu naudai ir pozitīva, bet ļoti īslaicīga ietekme uz mūsu valsts tautsaimniecības izaugsmi.

Ēdināšanas biznesā svarīga ir degsme

"Ēdināšanas uzņēmumiem lielākais izaicinājums patlaban ir noturēties, līdz šim mums tas ir izdevies, jo vasarā iekrājam līdzekļus, lai ziemā spētu par visu samaksāt," atzīst Vita Sirmele, SIA Hercogs XII piederošo Bauskas kafejnīcu Tornis un Taverna komercdirektore.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses