Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Citi

Fēnikss un daži Livonia regbisti devušies uz pārbaudes spēlēm Spānijā

Trešdien, 13. martā, regbija kluba Valmieras Fēnikss spēlētāji, kuriem pievienojušies arī daži livonieši, izlidojuši uz Barselonu, lai pēc tam dotos uz Spānijas Ziemeļaustrumu pilsētu Saragosu, kur nedēļas garumā aizvadīs treniņnometni un mērosies spēkiem pārbaudes spēlēs ar spēcīgām komandām no Spānijas, kas pasaules rangā ir labāko divdesmitniekā.

Ārkārtas Ģenerālās Asamblejas laikā pieprasa skaidrus un neinterpretējamus sportistu neitralitātes kritērijus

8.martā, Rīgā, norisinājās Eiropas Paralimpiskās komitejas ārkārtas Ģenerālā Asambleja, kurā tika apspriests Starptautiskās Paralimpiskās komitejas pieņemtais lēmums, kas pieļauj Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību Parīzes Paralimpiskajās spēlēs. Ilgu diskusiju rezultātā pieņemti vairāki nozīmīgi lēmumi gan attiecībā uz agresorvalstu sportistu antidopinga noteikumiem, gan neitralitātes kritērijiem, kā arī izteikts lūgums sportistus izvietot ārpus Paralimpiskā ciemata, ja viņu dalība Paralimpiskajās spēlēs tiktu pieļauta. Dalīborganizācijas nebija vienotas jautājumā par iespējamu spēļu boikotu.

Nebijis tautas sporta pasākums Salacā - 100 km airēšanas maratons

Šī gada 4. maijā Latvijā pirmo reizi notiks SUP airēšanas maratons, kas tā satura un formas dēļ būs unikāls pasākums ne tikai Latvijā, bet pat Ziemeļeiropā. “SUP King Marathon – Salaca 100” starts tiks dots agrā 4. maija rītā Vecatē - vietā, kur Salaca iztek no Burtnieku ezera. Airēšanas maršruts vedīs pa Salacas upi līdz pat tās ietekai Baltijas jūrā. 100 km distance dalībniekiem būs jāpieveic 24 stundu laikā.

Lai sportā gūtu panākumus, bez komandas neiztikt

Uz jautājumu, kādas ir galvenās īpašības, kas padara sportistu veiksmīgu, katram būs sava atbilde. Manuprāt, panākumus par 10% nosaka talants un par 90% – smags darbs, disciplīna, gribasspēks, mērķtiecība un mīlestība pret to, ko darām, – kā jebkurā citā jomā. Protams, teju jebkurā nozarē liela nozīme ir arī komandai, taču tieši sportā komanda ir īpaši svarīga. Turklāt ne tikai cilvēki, ar kuriem tiecies sporta laukumā vai ģērbtuvēs, bet komanda visplašākajā izpratnē.

Centīsies panākt lēmumu par liegumu Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalībai Paralimpiskajās spēlēs Parīzē

8. martā Rīgā konferenču centrā ATTA centrs notiks Eiropas Paralimpiskās komitejas ārkārtas Ģenerālā Asambleja, uz kuru ieradušies dalībnieki no 35 Eiropas Paralimpiskās komitejas dalībvalstīm. No viņu lemtā atkarīga Eiropas valstu rīcība saistībā ar Krievijas un Baltkrievijas sportistu plānoto dalību Parīzē notiekošajās Vasaras Paralimpiskajās spēlēs, ko pēc pašreizējā pieļauj Starptautiskās Paralimpiskās komitejas (SPK) lēmums.

Mītava un Livonia regbists Židelis: Treniņu process Gruzijā ir ļoti intensīvs

Pusotru mēnesi spēcīgajā Gruzijas regbija līgas klubā pavadījušais talantīgais un daudzsološais Mītava un Livonia klubu regbists Dāvids Židelis norāda, ka treniņu process tur ir ļoti intensīvs, un lielākais uzsvars tiekot likts uz aizsardzību. Sava audzēkņa centību uzslavē arī RK Mītava galvenais treneris Roberts Bondarenko, informē RK Livonia pārstāvis Ivars Bācis.

Latvijas čempionātā Standartdejās Kuldīgā četrās grupās uzvar pasaules čempionāta finālisti un medaļnieki

Sestdien Kuldīgā Sporta manēžā pirmo reizi norisinājās Latvijas čempionāts sporta dejās, kur dejotāji sacentās Standartdeju programmā un ko sadarbībā ar Latvijas Sporta deju federāciju (LSDF) un Kuldīgas novada domes atbalstu rīkoja SDK Sara (Aleksandrs Aļošins) un SDK D&D (Dmitrijs Morderers). Četrās grupās – pieaugušajiem, jauniešiem, junioriem II un senioriem II uzvarēja pasaules čempionātu finālisti vai medaļnieki., informē LSDF preses sekretārs Ivars Bācis.