Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Citi

100 dienas līdz Olimpiskajām spēlēm Parīzē

Otrdien Olimpijā, Grieķijā, kur savulaik notika antīkās Olimpiskās spēles, tiek iedegta Olimpiskā liesma un sākas Olimpiskās lāpas “Parīze 2024” stafete. Šogad aprit 100 gadi kopš pirmo reizi Latvijas sarkanbaltsarkanais karogs plīvoja Olimpiskajās spēlēs, un pēc 100 gadu pauzes Olimpiādes spēles atkal atgriežas Parīzē.

FOTO: Kamanu suņu sporta sacensības Zaļie gurķi 2024 Garkalnes pusē

Pagājušajā nedēļas nogalē "Kamanu suņu sporta kluba" rīkotajās tradicionālajās sezonas atklāšanas sacensībās kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Zaļie gurķi 2024, ko atbalstīja Ropažu novada dome un Latvijas kamanu suņu sporta federācija un kur startēja vairāki titulēti sportisti, kamanu disciplīnā uzvarēja Eiropas čempione Indre Daujotiene, bet citās disciplīnās pie uzvarām tika panākumus guvušie Latvijas sportisti, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Liela interese par sezonas atklāšanas sacensībām kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos

Kamanu suņu sporta klubs ar Ropažu novada domes un Latvijas kamanu suņu sporta federācijas atbalstu šo sestdien rīko jau tradicionālās sezonas atklāšanas sacensības kamanu suņu sportā bezsniega apstākļos Zaļie gurķi 2024, kas šogad izsaukušas lielu interesi, dalībnieku skaitam sniedzoties pāri simtam un piedaloties trīs valstu pārstāvjiem, kuru vidū būs arī vairāki pasaules un Eiropas čempionātu medaļnieki.

FOTO: Siltajās Lieldienās ar daudziem dalībniekiem uzsākta rogaininga seriāla Pilsētas leģendas piektā sezona Spilvē

Baltijas valstīs lielākā un populārākā rogaininga jeb komandu orientēšanās seriāla Pilsētas leģendas piektā sezona, piedaloties visu triju Baltijas valstu pārstāvjiem, uzsākta 1. aprīlī ar Spilves pļavu rogainingu, kas bija pirmais no kopumā sešiem posmiem un ko rīkoja piedzīvojumu sacensību aģentūra Xevents sadarbībā ar Rīgas valstspilsētas pašvaldību un tirdzniecības centru Damme, kā arī Intervals.lv, Isostar, Garmin, Kokmuiža un Magnesia atbalstu, informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

LOK patlaban nosveras par labu Latvijas dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs

Latvijas Olimpiskā komitejas (LOK) šā brīža nostāja ir doties uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vienlaikus turpinot darbu pie tā, lai Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) pieņemtu papildinošus un precizētus lēmumus par individuālajiem sportistiem ar krievu un baltkrievu pasēm, trešdien Rīgā LOK Ģenerālās asamblejas laikā skaidroja LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Buks neatmet cerību par LOK un LSFP apvienošanu tuvākā vai tālākā nākotnē

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Jānis Buks cerēja, ka Latvijas sporta sabiedrība ir gatava pārmaiņām, kas ietvertu LOK un Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) apvienošanos, tomēr viņš neatmet cerību procesam tomēr notikt "tuvākā vai tālākā nākotnē", sarunā ar žurnālistiem norādīja Buks.

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvaldības un reģistrētas 770 sportisko pasākumu norises vietas visā Latvijā, kurās piedalīsies aptuveni 150 000 dalībnieki.

Šilovs: Jāparāda, ka esi uzticams spēlētājs

Lai nonāktu no Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības rindās, jāspēj parādīt sevi kā uzticamu hokejistu, sarunā ar laikrakstu The Province secināja Latvijas vārtsargs Artūrs Šilovs.

Ghetto Games pasākumiem būs jākļūst klusākiem

Ghetto Games pasākumiem būs jākļūst klusākiem, paredz šodien Rīgas domes Īpašuma komitejas deputātu atbalstītais domes lēmumprojekts, ar kuru plānots daļu Grīziņkalna turpināt nodot bezatlīdzības lietošanā biedrībai Streetbasket.