Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Futbols

Ukraina, Polija un Gruzija pošas uz futbola svētkiem © DIENA

Nervus kutinošās spēļu galotnēs pēdējās trīs ceļazīmes uz šovasar gaidāmā Eiropas čempionāta (Euro2024) finālturnīru izcīnījuši Ukrainas, Polijas un Gruzijas futbolisti. "Šādu brīžu dēļ mēs dzīvojam. Vienlaikus liela sajūsma un atvieglojums," pēc uzvaras Velsā priecājās poļu vārtsargs Vojcehs Ščensnijs, kurš kļuva par galveno varoni pēcspēles sitienu sērijā. Līdzīgā veidā uz savu pirmo finālturnīru vēsturē tika arī Gruzija, kas 11 metru sitienu sērijā pārspēja Grieķiju, bet ukraiņi atspēlējās un pāris minūšu pirms pamatlaika beigām guva 2:1 uzvaru pār Islandi.

Neveiksmīgs rikošets laupa punktu Elites kārtas startā © DIENA

Pelnītu punktu Eiropas čempionāta Elites kārtas pirmajā spēlē galotnē tomēr nenosargāja Latvijas U19 futbola izlase, kas kompensācijas laikā ielaida vārtus 0:1 zaudējumā pret vienaudžiem no Šveices. Viktora Dobrecova vadītā komanda sestdien spēlēs ar Ukrainu.

Ar bremzēm ceturtdaļfinālā © DIENA

Nepārliecinošs sniegums izpelnījās skatītāju svilpienus, taču neliedza karaliskajam Madrides klubam Real iekļūt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. "Lai cik slikti spēlējām, nebijām pat tuvu izkrišanai," situāciju raksturoja treneris Karlo Ančeloti, kurš izteica cerību uz pāris vadošo spēlētāju atgriešanos sezonas turpinājumā. Ceturtdaļfinālu sasniedza arī Mančestras City, kas arī atbildes spēlē ar 3:1 pieveica dāņu Kobenhavn.