Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziņas

Kam noder obligācijas? © DIENA

Obligācijas ir parāda vērtspapīru veids, kas tiek izmantots, lai piesaistītu līdzekļus finanšu tirgū. Vienkāršoti darījuma būtību var raksturot kā obligāciju emitenta aizņemšanos tirgū no daudziem aizdevējiem (obligāciju pircējiem) atbilstoši vienādiem nosacījumiem, kas ietverti emitenta sagatavotajos obligāciju emisijas noteikumos vai prospektā.

Pieteikšanās uz Bigbank nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām septiņkārt pārsniegusi noteikto limitu

Uz Bigbank nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām publiskajā piedāvājumā, kas noslēdzās piektdien, 24.novembrī, saņemts septiņas reizes vairāk investoru pieteikumu par noteikto limitu. Banka izmantoja tiesības sākotnēji plānoto 3 miljonu vietā palielināt emisijas bāzes apjomu līdz kopumā 5 miljoniem eiro. Paredzams, ka jauno Bigbank obligāciju tirdzniecība Nasdaq Tallinn fondu biržā tiks uzsākta piektdien, 1. decembrī.

AS Olainfarm stiprina pārvaldību un palielina pamatkapitālu

Ar mērķi turpināt stiprināt korporatīvo pārvaldību un stratēģisku uzņēmuma attīstību, Baltijā vadošā farmācijas uzņēmuma AS “Olainfarm” padomē iecelts AS “AB City” valdes priekšsēdētājs Sergejs Korņijenko. Akcionāru sapulcē pieņemts arī lēmums palielināt uzņēmuma pamatkapitālu līdz 35 miljoniem eiro, lai nodrošinātu turpmāku produkta portfeļa attīstību un ekspansiju Rietumvalstu eksporta tirgos.

Līdere ir Norvēģija © DIENA

Dažādu valstu ieviestie ierobežojumi transporta jomā ir saistīti ar Eiropas Savienības (ES) projektu Fit for 55, kura mērķis ir līdz 2030. gadam samazināt automašīnu radītās emisijas par 55%, salīdzinot ar 2021. gada līmeni. Tāpat jāpatur prātā, ka no 2035. gada ES oficiāli tiks aizliegts pārdot jaunas automašīnas, kas aprīkotas ar iekšdedzes dzinēju, un tas nozīmē, ka laikus jāsāk domāt par alternatīvām un elektroauto uzvaras gājiena veicināšanu.

Svarīga ir elastība © DIENA

Saskaņā ar Pasaules Ekonomikas foruma datiem pērn 70% no visiem Eiropas Savienības (ES) uzņēmumiem bija sasnieguši digitālās intensitātes pamatlīmeni, pamatojoties uz izmantoto digitālo tehnoloģiju skaitu, un kopumā vairāk nekā deviņi miljoni cilvēku tika nodarbināti informācijas tehnoloģiju (IT) jomā.

Iespējas Āzijas tirgū © DIENA

Latvijas ekonomiskās attiecības ar Āziju patlaban vēl tikai veidojas, un Dienvidkoreja šajā ziņā, salīdzinot ar Japānu vai Ķīnu, ir vieglāks tirgus pirmajiem soļiem Āzijā.

Bigbank emitē nenodrošinātās subordinētās obligācijas ar 8 procentu likmi un plāno tās kotēt Nasdaq Tallinas biržā

Šodien, Eiropas tirgos, digitālo bankas pakalpojumu sniedzējs Bigbank, paziņoja par nenodrošināto subordinēto obligāciju publisko piedāvājumu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar kopējo apjomu no 3 līdz 10 miljoniem eiro. Investori var pieteikties uz Bigbank 10 gadu nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām ar 8% gada procentu likmi, kas maksājama reizi ceturksnī. Pieteikšanās periods sākas šodien un beidzas 2023. gada 24. novembrī. Bigbank plāno kotēt obligācijas Nasdaq Tallinn Fondu biržas Baltijas obligāciju sarakstā, lai nodrošinātu likviditāti un brīvu tirdzniecību.