Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 7. jūnijs
Gaida, Arnis, Arno

Īrēt vai tomēr pirkt nekustamo īpašumu? Kādi ir ieguvumi un riski, izvēloties kādu no iespējām

Izvēle starp nekustamā īpašuma īri un pirkšanu ir svarīgs lēmums, kas var ietekmēt Tavu finansiālo stāvokli un dzīvesveidu. Katra no šīm iespējām nes savus ieguvumus un riskus, tāpēc ir svarīgi rūpīgi izvērtēt abas iespējas, pirms pieņemt gala lēmumu.

Ieguvumi īrējot nekustamo īpašumu:

Elastība: Mājokļa īrēšana sniedz Tev lielāku elastību un mobilitāti. Ja Tev ir radusies nepieciešamība pārcelties darba vai citu personīgo apsvērumu dēļ, Tev būs daudz vieglāk mainīt dzīvesvietu, ja tā tiek īrēta.  

Mazāk finansiālo saistību: Īrējot Tev nav nepieciešams uzņemties ilgtermiņa saistības vai maksāt salīdzinoši augstus ikmēneša maksājumus. Tavi finansiālie tēriņi būs mazāki un paredzamāki.

Mazākas uzturēšanas izmaksas: Parasti īres maksa ietver nekustamā īpašuma uzturēšanas izmaksas, tādēļ Tev nav jāuztraucas par remonta izdevumiem.

Riski īrējot nekustamo īpašumu:

Nepastāvība: Īres līgumi parasti tiek noslēgti uz noteiktu laika periodu, pēc kura īpašnieks ir tiesīgs mainīt īres nosacījumus vai lūgt Tevi meklēt citu dzīvesvietu.

Ierobežojums veikt izmaiņas mājoklī: Īrētā nekustamā īpašuma īpašnieks var ierobežot Tavu vēlmi veikt izmaiņas vai uzlabojumus dzīvesvietā, piemēram, veikt remontdarbus virtuvē, atkarībā no līguma noteikumiem.

Ieguvumi pērkot nekustamo īpašumu:

Tev piederošs īpašums: Pirkums nozīmē, ka nekustamais īpašums pieder Tev. Tev ir iespēja veikt uzlabojumus, remontdarbus, tādējādi pielāgojot dzīvesvietu savām vajadzībām.

Ieguldījums nākotnē: Nekustamais īpašums var būt ilgtermiņa ieguldījums, piemēram, kā papildus ienākumu avots, ja to izīrē vai pārdod.

Finansiālā stabilitāte: Veicot īpašuma iegādi, Tev būs finansiālā stabilitāte, zinot, ka Tava dzīvesvieta ir Tavs īpašums.

Ja vēlies uzzināt par to, kas jāņem vērā iegādājoties jaunu dzīvokli vai māju, lasi Vivus.lv bloga rakstu: Pēc kādiem kritērijiem vadīties, izvēloties sev jaunu dzīvokli vai māju.

Riski pērkot nekustamo īpašumu:

Finansiālie riski: Pirkums prasa lielākus sākotnējos ieguldījumus un regulārus, salīdzinoši augtus ikmēneša maksājumus, kurus var ietekmēt dažādi faktori, piemēram, Euribor likmes izmaiņas. Remontdarbu vai citas papildu uzturēšanas izmaksas par palielināt Tavu ikmēneša finansiālo slogu.

Uzturēšanas izmaksas: Nekustamā īpašuma uzturēšana var būt dārga, jo Tev ir jāmaksā nodokļi, mājokļa apdrošināšana, kā arī jānovērš iespējamās problēmas vai bojājumi.

Ierobežota mobilitāte: Pērkot nekustamo īpašumu, Tev būs grūtāk mainīt dzīvesvietu, ja rastos tāda nepieciešamība, piemēram, darba dēļ.  

Lēmums par nekustamā īpašuma īri vai pirkšanu ir atkarīgs no daudziem faktoriem, ieskaitot Tavu finansiālo stāvokli, dzīvesveidu un ilgtermiņa plānus. Rūpīgi izvērtē visus ieguvumus un riskus, lai izdarītu pareizo izvēli, kas atbilst Tavām vajadzībām un mērķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Profesionāli personāla atlases pakalpojumi

Kvalificēts darbaspēks ir jebkura uzņēmuma panākumu ķīla, taču atrast īstos darbiniekus mūsdienās nav nemaz tik viegli. Latvijas demogrāfiskā un ekonomiskā situācija šobrīd ļauj darbiniekiem būt i...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti