Biruta Baumane. Glezniecība

Cena
25.00 €
Izdevumā ietvertas 364 Birutas Baumanes gleznu reprodukcijas no darbiem, kas atrodas Nacionālā mākslas muzeja krājumā, Valsts Tetjakova galerijā Maskavā, privātās kolekcijās un gleznu autores īpašumā, kuras tagad mantojusi mākslinieces meita Laine Kainaize.
Lappušu skaits 384
Izdevējs Galerija Daugava
Autors Anda Treija, Juris Petraškevičs
Svars (kg) 3.200
Izmērs (cm) 4.0 × 29.0 × 32.7

Preces apraksts

Biruta Baumane ( 1923–2017) ir viena no nozīmīgākajām savas paaudzes latviešu gleznotājām. Viņa gleznojusi to, ko redzējusi, pārdzīvojusi, jutusi un mīlējusi – savu zemi. Tās cilvēkus, viņu un savu dzīvi. Nekas nav izdomāts, viss īsts un patiess. Arī viņas mīlestība pret glezniecību, lai gan vēl vairāk pret dzīvi, kuru viņa prata izjust, baudīt un gleznot. Baumane gleznojusi portretus, ainavas, aktus un figurālas kompozīcijas – pirtis, cirku, teātri, baletu., to, kur valda emocijas, patiesas jūtas, kur pulsē dzīve. Darbiem raksturīga stabila kompozīcija, spēcīgs zīmējums un kolorīts, kas ir sakņots Latvijas ainavā un tautas mentalitātē.

Biruta Baumane dzimusi Tērvetē, skolotāju ģimenē. Skaistā Tērvete ir viņas bērnības un laimes zeme, par to māksliniece sapņojusi, savas atmiņas un jau bērnībā gūto atziņu, ka dzīve ir lielākā balva, kas mums dota, pat aprakstījusi ,bet glezniecībā tā ienāk ar Labrenču tirgu, ar meiteni šūpolēs. Aktu glezniecība ir viņas stihija, tieši tur atklājas Baumanes jūtu dzīve, viņas kaislīgā attieksme pret dzīvi un  katru mirkli.” Baiba Vegere ir Jāņa Rozentāla mākslas skolas pedagogs, pie viņas mācījusies daudzi mākslinieki.

 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Valoda: latviešu, angļu
Izdošanas gads: 2010
Izdevējs: Galerija Daugava
Autors: Anda Treija, Juris Petraškevičs

Citi piedāvājumi