BRĪVIE VEKTORI

Cena
15.30 €
Autors A. DŽ. Finns
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 552
Svars (kg) 0.850
Izmērs (cm) 21.6 × 15.7 × 4.0

Preces apraksts

Versija par Gundegu Repši

Monogrāfija

Anitas Rožkalnes ap četrdesmit darba gados radīto publikāciju klāstā ir daudz ievērotu un novērtētu pētījumu, papildus tam ir publicētas arī daudzas viņas veidotās literatūrzinātniskās intervijas un apkopojoši darbi, tomēr pie Gundegas Repšes un viņas prozas kopš 90. gadu sākuma pētniece atgriezusies vairākkārt. Šis apstāklis ļāvis radīt dziļu, plašu un vienlaicīgi niansēs precīzu un pārliecinošu ieskatu rakstnieces sarežģītajā personībā, radošajā darbībā un tekstos. "Brīvie vektori” ir inovatīvs un aktuāls darbs, tā nozīmīgumu pasvītro gan skaidrā metodoloģiskā pieeja, gan tai pašā laikā literāri izsmalcinātais stils. Tādēļ Anitas Rožkalnes monogrāfija par Gundegu Repši vērtējama kā izcils mūsdienu latviešu literatūrzinātnes sasniegums.

Dr. philol. Ilva Skulte

Anitas Rožkalnes monogrāfija aicina dažādu uzskatu lasītājus no mūsdienu perspektīvas izvērtēt Gundegas Repšes pieteiktās tēmas par “cilvēka izvēles nozīmi, spēju mainīties, labot izdarītās kļūdas un pāridarījumus un ar to mainīt pasauli un savu likteni”.

Dr. philol. Maija Burima

Gundega Repše ir viena no nozīmīgākajām latviešu rakstniecēm, vairāku literāru prēmiju, tostarp Baltijas Asamblejas balvas literatūrā, laureāte, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniece. Viņas gandrīz trīsdesmit grāmatās — romānos, prozas krājumos, apjomīgās biogrāfiskās esejās, intervijās ar literatūras personībām, arī dienasgrāmatās un publicistikas sleju apkopojumos — atklājas dziļa pasaules izjūta, taču viņas mākslinieciskā izteiksme un uzsvērtie satura aspekti vienmēr ir spilgti un izaicinoši individuāli. Vektors ir virzība uz mērķi. Šīs grāmatas uzmanības centrā ir literāro darbu rašanās impulsi, ieceres ģenēze, darbu mākslinieciskā struktūra un recepcija: brīvie vektori, kas spēj būt paralēli sev jebkurā telpas punktā.

Dr. philol. Anita Rožkalne

Monogrāfija tapusi ar LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta atbalstu un grāmata izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: A. DŽ. Finns
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2022
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €