DZĪVESPRIECĪGAIS VAKARĒDIENS

Cena
11.55 €
Autors Nora Ikstena
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 152
Svars (kg) 0.350
Izmērs (cm) 21.0 × 16.8 × 1.0

Preces apraksts

"Dzīvespriecīgais vakarēdiens" ir ļoti neparasta pavārgrāmata – drīzāk garšīgas iedvesmas un veldzējoša garīga ceļojuma grāmata – un ne tikai virtuves virtuoziem, bet arī tiem, kuri, bailēs izdarīt kaut ko ne tā, plītij līdz šim labprātāk metuši līkumu. 

Noras stāsti par sastaptajiem virtuves dieviem un dievietēm ir kā aprakstīto ēdienu sastāvdaļu noklusēto proporciju slepenais kods – lasiet, uzburiet iztēlē aprakstīto maltīti, apsieniet priekšautu un ķerieties pie darba! Šī būs vienreizēja iespēja saņemt pašu svarīgāko mācību pavārmākslā – beznosacījumu mīlestību un spēju just gatavošanas prieku. Šajā grāmatā jūs varēsiet izlasīt aizraujošus stāstus par Noras satiktajiem un tuvajiem cilvēkiem, aplūkot iedvesmojošas fotogrāfijas un atklāt gardu ēdienu noslēpumus.

Pie Noras Ikstenas “Dzīvespriecīgā vakarēdiena” galda jūs satiksiet raibu raibo publiku un dzirdēsiet visdažādākos stāstus no mākslinieces un ceļotājas Alises Šicas, režisores Antra Cilinskas, Chill in saimnieces Smaidas Rubezes, skaistuma meistares Elitas Juhņēvičas, aktiera Gundara Āboltiņa, banku speciālistes un brīvdomātājas Kristīnes Šneideres, aktrises un mākslas tehnoloģes Leonardas Ķesteres, rakstnieces Gundegas Repšes, dzīves mākslinieces Gunillas Forsēnas, tulkotājas Margitas Gailītis, Ventspils Rakstnieku mājas direktores Andras Konstes un “Muklāja” saimnieka un gaumes arbitra Visvalža Dreiskas. Jums tiks unikāla iespēja uzzināt Bernātu Chill in viesmīlīgās saimnieces pogu deķa vēsturi, uzzināsiet, kāpēc Mangaļsalā nelūgtie kāzu viesi iedēvēti par lodziniekiem, jums tiks lāceņu ievārījuma noslēpums, dažas interesantas idejas sēņu ēdieniem un gandrīz brīnumaini dzīvesstāsti. 

"Tā noteikti nav pavārgrāmata, tā ir grāmata par cilvēkiem, ar kuriem var sēdēt pie galda dienām un nebūs garlaicīgi. Visus cilvēkus, kas ir grāmatā, apvieno prieks par dzīvi, labu maltīti un darbu, ko viņi dara. Viņi ir cilvēki no manas dzīves, esmu viena no viņiem, tikai šoreiz man tikusi stāstnieces loma." Nora Ikstena

Grāmatas māksliniece Elita Šica Vāvere, noformējumā izmantotas Gvido Kajona, Matīsa Markovska un Levana Beridzes fotogrāfijas.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Nora Ikstena
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2012
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Raksti!

12.55 €