EŅĢEĻU PURVS. SIRREĀLS GADĪJUMS

Cena
2.84 €
Autors Andris Kolbergs
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 168
Svars (kg) 0.400
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 1.7

Preces apraksts

Andra Kolberga grāmatā “Eņģeļu purvs. Sirreāls gadījums” lasāmi divi iepriekš nepublicēti rakstnieka darbi – scenārijs pilnmetrāžas kinofilmai “Enģeļu purvs”, un luga – krimināla traģēdija divās daļās “Sirreāls gadījums”. Arī šajos darbos mūsu kriminālromānu maestro raksta par sev tuvajām tēmām – Latvijas vēsturi, sabiedrību un cilvēku attiecībām, iepinot sev raksturīgo humoru. 

“Tas pats Andris Kolbergs, bet citā skatā: ne vairs kriminālromānu autors, bet scenārists un dramaturgs. Luga “Sirreāls gadījums” nodēvēta par kriminālu traģēdiju. Autors drusku blēdās — bez traģēdijām, protams, ne soli nedz literatūrā, nedz dzīvē, tomēr “Sirreāls gadījums” ir kārtīga komēdija, ietonēta ar mūslaikiem piedienīgu melno humoru. Ļauži aizrautīgi sastrādā trakas, vēl trakākas un vēl pavisam trakas lietas, lai beigu galā vienotos kopīgā lūgšanā, bet eņģeļu vietā šautu zosis. 
“Eņģeļu purvs” — nerealizētas pilnmetrāžas filmas scenārijs: 1947. gads, Kurzeme. Vienā pusē — krievu ģenerāļi, partorgi, čekisti, pretējā — nacionālie partizāni, pa vidam — Eņģeļu ciems un Eņģeļu purvs, bet bez eņģeļiem. Konfrontācija ir nenovēršama — un, lai arī vēstures ritmi un konfrontācijas rezultāts visiem zināms, autora meistarība sižeta veidošanā arī šajā ainavā spēj atklāt ne vienu vien negaidītu niansi.”
Guntis Berelis

 Grāmata tapusi izdevniecības “Dienas Grāmata” projekta “Prāta piedzīvojums” ietvaros, ko atbalsta AS “Latvijas Gāze”.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Andris Kolbergs
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2013
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi