IELU MUZIKANTU PIEZĪMES

Cena
32.89 €
Autors Ilona Balode
Izdevējs Zvaigzne ABC
Lappušu skaits 1520
Svars (kg) 1.640
Izmērs (cm) 22.0 × 15.0 × 7.0

Preces apraksts

2012. gadā iznākušo Ilonas Balodes grāmatu par viņas un mūziķa Rolanda Ūdra stopēšanu uz Ķīnas galvaspilsētu "Rīga-Pekina jeb Ceļošana un izdzīvošana ne-sezonā" bieži dēvē par bezrūpības slavinājumu. Atraktīvais humora, dzīvesprieka un pašironijas pilnais vēstījums iekaroja gan lasītāju, gan kritikas simpātijas: darbs 2013. gadā ieguva LALIGABA nomināciju "Spilgtākā debija".

Ilonas Balodes otrajā grāmatā "Ielu muzikantu piezīmes" skaidri nolasāmi divi laiki viņas dzīvē: "pirms" un "pēc". Pirms nelaimes gadījuma ar dzīvesbiedru Rolandu un pēc tā. Abi šie laiki autores un viņas līdzgaitnieku dzīvēs pamīšus atspoguļoti, savijoties jau pazīstamajai ceļotāju bezrūpībai, vieglam dzīves tvērumam, mākslinieciskam, neparastam skatījumam uz pasauli un norisēm tajā, ar skaudru, eksistenciāli dziļu cilvēka būtības un sūtības analīzi. No zemeņu un zeķu zagšanas, bohēmiska trakuma līdz nopietnām pārdomām par cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, par sāpēm un nāvi.

"Ielu muzikantu piezīmes" ir gan viegla, gan smaga grāmata: personiska, pat intīma Ilonas Balodes autobiogrāfija un vienlaikus neprātīgi krāsaina, vispārcilvēciska odiseja, kas liek uzdot sev daudz jautājumu, domāt un meklēt.

Ilona Balode (1982) ir aktrise, dziedātāja, ielu muzikante. Meita, mamma dēlam Bārtam un sieva vīram Rolandam. Bohēmiete, dzīves alku pilna ceļotāja, revolucionāre, baudu pielūdzēja un vienlaikus askēte, filozofe, dziļa domātāja. Kaķu mīļotāja, vārdu un teikumu burve, Krav Maga cīņu mākslas un kikboksa lietpratēja. Cilvēks ar mīlošu sirdi un stipru serdi.

 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Ilona Balode
Izdevējs: Zvaigzne ABC
Izdošanas gads: 2023
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Raksti!

12.55 €