MATI SARKANĀ VĒJĀ

Cena
31.50 €
„Mati sarkanā vējā” ir latviešu hipija Alfrēda Stinkula atklāta un personīga liecība par padomju laikmeta Latviju, kurā citādais un neatkarīgais tika visādi apspiests un nīcināts.
Autors Alfrēds Stinkuls
Izdevējs Kultūras un menedžmenta centrs Lauska
Lappušu skaits 360
Svars (kg) 1.450
Izmērs (cm) 21.0 × 24.5 × 3.3

Preces apraksts

„Mati sarkanā vējā” ir atklāta  un personīga liecība par padomju laikmeta Latviju, kurā citādais un neatkarīgais tika visādi apspiests un nīcināts.

Alfrēds Stinkuls, draugu lokā pazīstams kā Fredis, 20. gadsimta 70. un 80. gados bija viens no spilgtākajiem hipiju kustības pārstāvjiem Latvijā.

Grāmatā aprakstītas epizodes ar daudziem mūsdienās zināmiem mūziķiem, dzejniekiem, māksliniekiem, kā Andris Grīnbergs, Ieva Akuratere, Valdis Muktupāvels, Pits Andersons un citi.

Šī jauniešu kustība, kura iedvesmojās no Rietumos valdošām mūzikas strāvām, uzvedības un ģērbšanās stila, vienlaicīgi bija nevardarbīga pretošanās valdošajam padomju režīmam, ar kuras pārstāvjiem regulāri sanāca konfliktsituācijas.

Grāmata ir spilgta laikmeta liecība un reizē personīgs skatījums, kas ievietojams sociālās un kultūras atmiņas darbu sarakstā.

Autora atmiņās ir daudz spilgtu stāstu, kuros parādās gan kultūras darbinieki, gan arī politiskie disidenti, tai skaitā Gunārs Astra. 

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Alfrēds Stinkuls
Izdevējs: Kultūras un menedžmenta centrs Lauska
Izdošanas gads: 2020
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €