SAVIENOTIE TRAUKI

Cena
12.08 €
Autors Kaspars Kļaviņš
Izdevējs Latvijas Universitāte
Lappušu skaits 256
Svars (kg) 0.490
Izmērs (cm) 20.5 × 13.5 × 2.0

Preces apraksts

Latvijas Universitātes Akadēmiskajā apgādā izdotā Dr. hist. Kaspara Kļaviņa monogrāfija „Savienotie trauki” ir veltīta Rietumu un Austrumu starpkultūru komunikācijai, kas pēdējā laikā pasaulē kļūst arvien aktuālāka. Autors grāmatā vispusīgi atklāj, kā Tuvo un Vidējo Austrumu un Rietumu sabiedrībā vēsturiski veidojusies izpratne par taisnīgumu un netaisnību, identitāti un pašapziņu, cilvēka fizisko un psihisko veselību, kā arī aplūko citus svarīgus jautājumus, kuru apzināšanās palīdz mazināt neizpratni un konfliktus.

Monogrāfija ir izsmeļošs Austrumu un Rietumu kultūru skaidrojums, kur parādīts gan līdzīgais, gan atšķirīgais. Kaspars Kļaviņš nevairās paust savu viedokli emocionāli piesātinātā un saistošā veidā, demontējot visdažādākos mītus un stereotipus, kas vēl joprojām kalpo kā galēju viedokļu piekritēju idejiskais arsenāls mūsdienu „darījumu pasaules” melu un propagandas kokteilī. Kaut arī grāmata tapusi, autoram uzturoties Tuvajos un Vidējos Austrumos, tā ir nopietns akadēmisks pētījums, kurā izmantots plašs, vairākās svešvalodās (ieskaitot arābu un persiešu) fiskēts avotu un literatūras materiāls.

Būdams Eiropas viduslaiku vēstures, agro jauno laiku un apgaismības speciālists, autors labāk spējis atsegt arī islāma pasaules problemātiku, saredzot kā kopīgo, tā atšķirīgo. Darbam dots nosaukums „Savienotie trauki”, lai uzsvērtu, ka saprast kultūras var tikai salīdzinājumā, nevis izolēti.

Grāmata domāta orientālistiem, kultūras studiju speciālistiem, vēsturniekiem, žurnālistiem un ikvienam, kuru saista minētā tematika.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Kaspars Kļaviņš
Izdevējs: Latvijas Universitāte
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi