SPORTS SENAJĀ GRIEĶIJĀ UN ROMĀ SABIEDRĪBAS SPOGULĪ

Cena
25.20 €
Autors Valdis Segliņš
Izdevējs LU Akadēmiskais apgāds
Lappušu skaits 280
Svars (kg) 0.800
Izmērs (cm) 22.5 × 17.0 × 1.8

Preces apraksts

Monogrāfija veltīta sportam un sacensībām Senajā Grieķijā un Romā, zināšanu avotiem par sporta veidu attīstību un olimpisko kustību senatnē. Parādīta ciešā saikne starp sabiedrības attīstību un iespējām sportam būt sabiedrību virzošam un olimpisko principu degradāciju kā drošu impērijas sabrukuma priekšvēstnesi.

Darbs veidots, par pieturas punktiem ņemot sengrieķu dzejnieka Juvenāla “Satīru” sešus fragmentus, kas laika gaitā ir pārtapuši par domu graudiem, bet ir noderīgi kā atslēga sava vēsturiskā laika sabiedrības raksturojumam. Šajā gadījumā tas ir sports, kura notikumi ir sabiedriski aktuāli un tiek nesaudzīgi kritizēti par pakļaušanu pūļa baudu interesēm. To kritizē daudzi senie autori, pretnostatot sporta spēļu augstajai morālei Senajā Grieķijā. Tomēr tas gluži tā nav, ja vērtējam laikabiedru manuskriptus un piezīmes.

Lasītājam tiek piedāvās ieskats Senās Grieķijas un Romas pasaulē, kur tiek pārkausētas daudzas senas tradīcijas, mainās dzīvesveids un pati sabiedrība ne vienmēr pozitīvi un par labu attīstībai, ko varam saskatīt arī mūsdienu sabiedrībā, kurai ir iespējas būt tālredzīgākai.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Valdis Segliņš
Izdevējs: LU Akadēmiskais apgāds
Izdošanas gads: 2023
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi