TITĀNA SKRŪVES

Cena
6.46 €
Autors Māris Bērziņš
Izdevējs Dienas Grāmata
Lappušu skaits 262
Svars (kg) 0.470
Izmērs (cm) 21.7 × 15.7 × 2.6

Preces apraksts

Māra Bērziņa "Titāna skrūves" ir jauks mīlasstāsts ar mūslaikiem neraksturīgi laimīgām beigām. Viss kā pienākas: ir Viņš, ir Viņa — un vajadzīga īsti titāniska piepūle, lai abus sadabūtu kopā. Svarīgākā intonācija — gaišs, sirsnīgs un zināmā mērā pat maigs absurds, kura iespaidā skatījums uz pasauli kļūst krietni priecīgāks.  Bet vecais jūrnieks, kurš zina pat to, kāds leņķis ir punktam, ik vakaru sēž krodziņā pie alus kausa, gaidīdams romāna galveno varoni, lai varētu viņam un pie viena arī lasītājam izstāstīt kārtējo āķīgo līdzību iz dzīves par dzīvi.
Guntis Berelis

Prozists un dramaturgs Māris Bērziņš (1962) literatūrā debitēja ar romānu "Ērika Trauma sapnis" (2003). 2007. gadā īsprozas grāmatā "Gūtenmorgens" viņš kļuva par tēvu Gūtenmorgenam, drusku smieklīgam, ērmīgam, bet visādā ziņā simpātiskam tipam, kura spriedumos un izdarībās paradoksālā kārtā bieži jūtama veselā saprāta balss. Bērniem sarakstījis grāmatu "Resnais svešinieks jeb pasaka par Kristeru un Cūkmenu" (2008). Lugas iestudētas vairākos tautas teātros un apkopotas krājumā "Iztēlojies" (2009), kas ieguva Literatūras gada balvu dramaturģijā. Sarakstījis arī stāstu ciklu par tēlnieka Aigara Bikšes skulptūrām, kas līdz ar skulptūru reprodukcijām izdots Māra Bērziņa un Aigara Bikšes kopgrāmatā "Laika pavēlnieki" (2011).

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis. Grāmatas noformējumā izmantota Edvarda Bērna-Džonsa glezna "Savaldzinātais Merlins" (The Beguiling of Merlin 1874).

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Māris Bērziņš
Izdevējs: Dienas Grāmata
Izdošanas gads: 2011
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

PNEUMA

17.60 €
Jaunums

JŌNA

13.65 €