Vesela mugura 2023

Cena
1.00 € 2.49 €
Akcija08.04.2024 – 29.04.2024
Lappušu skaits 48
Izdevējs Izdevniecība Dienas Žurnāli
Svars (kg) 0.070
Izmērs (cm) 29.0 × 20.0 × 0.3

Preces apraksts

Stalta stāja un dzīve bez sāpēm. Tas ir iespējams!

Iznācis žurnāla Veselība speciālizdevums Vesela mugura!

Savilkti un sāpīgi plecu un kakla muskuļi – tā ir 21. gadsimta sērga. Agrāk to uzskatīja par grāmatvežu un šuvēju problēmu, bet šodien ar šādām sūdzībām pie ārsta vēršas daudzi biroja darbinieki. Kamēr problēma nav ielaista, to var risināt salīdzinoši vienkārši, tāpēc – ja sāp sprands, nevelc garumā, bet rīkojies!

Sākoties dārza darbu sezonai, ne viens vien zaļo īkšķīšu īpašnieks spiests ķert ar roku pie muguras, jo – ai, kā sāp, nevaru atliekties un pēc tam arī pieliekties bez sāpēm! Un te kā attaisnojums neder tas, ka darbs dārzā ir fiziski aktīvs, jo lielākoties darbošanās notiek piespiedu pozā, saliecoties uz priekšu un pietupstoties, kas muguras jostas daļai ir milzīga slodze. Uzzini, kā strādāt dārzā, lai saudzētu muguru!

Pareiza stāja nozīmē muskuļu un skeleta līdzsvarotu stāvokli, kas pasargā locītavas no pārslodzes, deģeneratīvām jeb novecošanās pārmaiņām, nodrošinot optimālu muskuļu darbu. Tomēr nav daudz tādu cilvēku, par kuriem var droši teikt – viņiem ir pareiza stāja. Tiklīdz stāja ir izmainīta, jārēķinās ar muguras sāpēm. Un labākās zāles šādā situācijā ir fizioterapija jeb ārstnieciskā vingrošana.

Visbiežāk diska trūce rodas mugurkaula jostas daļā, bet visbīstamākā ir trūce, kura izveidojusies mugurkaula kakla daļā. Ja tā rada nepatīkamus un dzīves kvalitāti traucējušus simptomus, tad jārīkojas – ir reizes, kad sāpes, tirpšanu un citus nepatīkamus simptomus iespējams mazināt ar fizioterapijas palīdzību, tomēr dažkārt nepieciešama sarežģīta diskus aizvietojoša operācija.

Dur sirdī, tirpst kāja vai roka, sāp niere vai galva, bet pie vainas mugura? Tā patiešām var būt, ja muguras sāpes pa nervu gaitu atstarojas citur ķermenī. Tiklīdz sāksi atbilstoši ārstēt muguras problēmu, arī diskomforts citur ķermenī mazināsies.

Ja sāp, visbiežāk iedzeram kādu pretsāpju tableti. Tomēr jāņem vērā, ka izlīdzēties ar kādu bezrecepšu medikamentu varam tikai tad, ja muguras sāpes ir akūtas. Bet ko vislabāk izvēlēties – tableti, plāksteri vai gelu?

Rehabilitācija – tas ir atslēgas vārds, ja vēlies dzīvot bez sāpēm un ar veselu muguru. To iesaka gan tiem, kuri cieš no hroniskām muguras sāpēm, gan cilvēkiem, kuri vēlas par muguru parūpēties profilaktiski, bet pēc muguras operācijām rehabilitācija ir neaizstājama.

Atrast labu fizioterapeitu – tā patiešām ir veiksme tavas veselības labā. Tas nebūt nav viegli, un ne jau tāpēc, ka trūktu labu šīs jomas speciālistu. Tomēr starp visiem ir jāatrod savs fizioterapeits – tāds, ar kuru izveidotos labs kontakts un veiksmīga sadarbība. Uzzini, kā to izdarīt!

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Izdošanas gads: 2023
Izdevējs: Izdevniecība Dienas Žurnāli

Citi piedāvājumi