ZEMDEGAS GRUZD

Cena
15.23 €
Autors Elita Veidemane
Izdevējs Jumava
Lappušu skaits 208
Svars (kg) 0.900
Izmērs (cm) 13.0 × 20.0 × 1.8

Preces apraksts

Tautas spēks ir cilvēki. Kā koks sakņojas zemē, tā Latvijas pagastu dzimtas ir tajā ieaugušas, zeldamas un sazarodamās. Tāda ir arī Salas pagasta Pāvulu dzimta, kas izaugusi abos Lielupes krastos – Salā un Jūrmalā.
Eduards Pāvuls dzimis 1929. gada 7. jūlijā, Valteros, sava mūža lielāko daļu dzīvojis Jūrmalā, taču Salas pagasts un Spuņciems ir allaž klātesoši viņa gaitās – ciemošanās pie radiem, balles un reiz arī filmēšana namā, kas tolaik bija Salas pagasta Tautas nams, patlaban – Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiāle Salas pagastā “Vietvalži” -, laiva un makšķere Lielupē vai Babītes ezerā, zemledus zveja Spuņupē vai Varkaļu kanālā. Slepenas tikšanās ar iecerēto – Liliju Volfu -, kas gādā Eidim pārtikas sainīšus, kad viņš, gribēdams izvairīties no dienesta Padomju armijā, slēpjas Lēģerkalnā. Dienestā gan jādodas, bet 1951. gadā Lilija kļūst par Eduarda sievu – viņa Džuljetu, Solveigu, Anitu, kas mūža garumā bija atbalsts, draugs, biedrs, mierinājums. Salas pagasta baznīcā Pāvulu Eidis iesvētīts, bet 2006. gada jūlijā guldīts Salas pagasta kapos, kā pats to vēlējies, un Lilija vairākus gadus vēlāk rada savu atdusas vietu viņam blakus.
2017. gadā Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā “Vietvalži” atklāta Eduardam Pāvulam veltīta memoriālā izstāde, kurai līdzās atrodas novada vēsturei veltīta vēstures ekspozīcija “Burvju spogulis”.Cilvēki aiziet, bet stāsti paliek… Arī šī grāmata ļauj vēlreiz atdzimt personībām un senām dzīves līnijām, ko nu var iepazīt arī nākamās paaudzes!
Dace Ulpe,izstāžu zāles vadītāja Babītes novada pašvaldībasKultūrizglītības centra filiālē Salas pagastā “Vietvalži”.

Preces parametri

Vispārējās īpašības

Autors: Elita Veidemane
Izdevējs: Jumava
Izdošanas gads: 2018
Valoda: latviešu

Citi piedāvājumi

Jaunums

MIKROFONS

22.85 €