Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Nacionālajā bibliotēkā notiks Margaritas Stārastes 110 gadu jubilejai veltīta izstāde

Piektdien, 9. februārī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 7. stāva ātrijā plkst. 13.00 notiks izstādes Margaritas Stārastes lielā diena: lelles un dekorācijas no filmu studijas Animācijas brigāde filmām Zīļuks, Kraukšķītis, Sārtulis, Zaķu lielā diena atklāšana. Izstāde ir veltījums mākslinieces 110 gadu jubilejai, un tā būs skatāma līdz 30. aprīlim.

Rīts ar literatūrzinātnieku 3. sezonu uzsāk ar lekciju par Preiļu konceptuālistiem

Valhalla Lounge Siguldā, Pils ielā 8a, 3. februārī plkst. 12.00 notiks cikla Rīts ar literatūrzinātnieku pirmā trešās sezonas tikšanās. Literatūrzinātnieks Ivars Šteinbergs uzstāsies ar priekšlasījumu Atraktīvs nosaukums lekcijai par Preiļu konceptuālismu, tā vēsturi un saistību ar konceptuālo literatūru, kas veltīts vienam no jaunākajiem literārajiem strāvojumiem.

Raimonds Celms un Matīss Žilinskis uzstāsies Vilim Plūdonim veltītā koncertprogrammā Tālie krasti

2024. gads paies viena no izcilākajiem Latvijas dzejniekiem Viļa Plūdoņa zīmē, jo viņam 9. martā ir 150. jubileja. Iedvesmojoties no Viļa Plūdoņa romantiski tēlainās dzejas, apvienojies radošs duets – harizmātiskais Nacionālā teātra aktieris Raimonds Celms un jauns, daudzsološs pianists, mūziķis jau 4. paaudzē Matīss Žilinskis un tapusi jauna koncertprogramma Tālie krasti.

Jāņa Akuratera muzejā skanēs soneti

Jāņa Akuratera muzejs 20. janvārī plkst. 15.00 aicina uz lasījumiem Kamīnzālē Jel mainies Tu! Pasākumā apmeklētāji kopā ar muzeja speciālistiem varēs lasīt un dalīties iespaidos par Laimas Akurateres dzeju un Viljama Šekspīra un viņa laikabiedru sonetiem. Ar stāstījumu par Šekspīru Latvijā piedalīsies Guna Zeltiņa.

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā atzīmēs Grāmatu draugu ķēdes desmitgadi

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 2024. gada 18. janvārī plkst. 15.00, atzīmējot Grāmatu draugu ķēdes desmitgadi, norisināsies simboliska akcija, kurā LNB darbinieki aicinās bibliotēkas apmeklētājus improvizētā grāmatu ķēdē pāri ātrijam no rokas rokā nodot un svinīgi ievietot grāmatu dāvinājumus Tautas grāmatu plauktā 4. stāvā.

Pie skatītājiem atgriežas literāro ceļojumu raidījums Literatūre

Sākot ar 20. janvāri, raidījumā Literatūre 8 rakstnieki, kuri vairs neraksta, nokļūs vienā mijiedarbības laukā ar 8 mūsdienu autoriem, un viņu pasaules pārklāsies. Literārās attiecības pa pāriem būs apskatāmas LTV1 ēterā katru otro sestdienu, pussešos vakarā un jebkurā laikā interneta platformā Replay.lv.