Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Literatūra

Ar sarunām un koncertu noslēgsies Jurim Kronbergam veltīts pasākumu cikls Mēs ar Juri…

Platforma Latvian Literature un Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja septembrī uzsāka pasākumu ciklu Mēs ar Juri…, kas veltīts dzejniekam Jurim Kronbergam, kam šogad būtu apritējuši 75 gadi. 15. un 17. decembrī gaidāmi cikla noslēdzošie notikumi – tiešsaistes saruna Mēs ar Juri pasaulē un muzikāls pasākums Mēs ar Juri pie bungām, informēja cikla Mēs ar Juri… koordinatore Signe Viška.

FOTO: Ceremonijā Aleksandram Čakam 120. Viesistaba pasniegtas Aleksandra Čaka balvas

Vakar, 3. decembrī, izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa norisinājās Aleksandra Čaka balvas pasniegšanas ceremonija Aleksandram Čakam 120. Viesistaba, kur svinīgā gaisotnē tika pasniegtas Aleksandra Čaka balvas, informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības mediju un komunikācijas projektu vadītāja Vineta Žilinska.

Izsludināts literatūras konkurss Latgolys prozys skaitejumi 2021

Lai veicinātu literāro procesu virzību Latgalē, dodot iespēju latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā rakstošiem autoriem paplašināt auditoriju un lasītājiem iepazīt jaunus Latgales kultūrtelpā tapušus darbus, biedrība LgSC jau otro gadu izsludina konkursu Latgolys prozys skaitejumi 2021.

Varoņus un nevaroņus esmu saticis uz zemes. Andris Kolbergs (1938-2021) © DIENA

Sakām – latviešu detektīvs, domājam – Kolbergs; sakām – Kolbergs, domājam – latviešu detektīvs. Tas nebūt nav pārspīlējums, jo būtībā, ja vispār var runāt par tādu parādību kā latviešu detektīvs, tad tā vēsture lielā mērā sakrīt ar Andra Kolberga radošo biogrāfiju – tā Latvijas Literatūras gada balvas cildinājumā, rakstniekam 2012. gadā piešķirot mūža balvu, rakstīja literatūrkritiķis Guntis Berelis. Detektīvžanra klasiķis 5. novembrī ir devies mūžībā.

Darbu sāk Latvijas Literatūras gada balvas 2022 ekspertu komisija

Jau šobrīd norit gatavošanās vienam no centrālajiem notikumiem Latvijas literatūrā – Latvijas Literatūras gada balvai (LALIGABA), kas ik pavasari tiek pasniegta spožākajiem pašmāju autoriem piecās nominācijās. Jaunā ekspertu komisija sākusi 2021. gada literārā devuma izvērtēšanu, savukārt balvas organizatoriem pievienojies LU Literatūras, folkloras un mākslas institūts (LU LFMI).

Paziņoti Prozas lasījumu konkursa Pandēmijas laika stāsti laureāti

Festivāla Prozas lasījumi izsludinātajā stāstu konkursā Pandēmijas laika stāsti paziņoti pieci konkursa laureāti: Elīna Smoļaka Kandidāti, Džeina Šteinberga Bērētava, Dzintars Hmieļevskis Pirmā Advente, Sandra Dieziņa Akmens sirds, Digna Degtjarova Purva bridēji.

Daudz laimes 120. dzimšanas dienā, Čak!

Šodien, 27. oktobrī, dzejniekam, rakstniekam, vienam no latviešu urbānās dzejas aizsācējiem Aleksandram Čakam 120. jubileja. Godinot dzejnieku gadadienā un pieminot viņa literāro mantojumu, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība izveidojusi plašu A. Čaka jubilejai veltītu pasākumu ciklu, kas, iestājoties ierobežojumiem, pārcelts uz vēlāku laiku.

Piecos literāros vakaros Tikšanās Aleksandra Čaka viesistabā aicina iepazīt dzejnieku un viņa literāro mantojumu

14. un 21. oktobrī, kā arī 4., 11. un 18. novembrī plkst. 18.00 izstāžu zālē Rīgas mākslas telpa Aleksandra Čaka 120. jubilejai veltītās literārās un kultūrizglītojošās ekspozīcijas No Aleksandra līdz Čakam ietvaros norisināsies pieci literārie vakari Tikšanās Aleksandra Čaka viesistabā. Visus literāros vakarus vadīs un ar viesiem sarunāsies Aleksandra Čaka biedrības vadītāja Andra Konste.