Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Literatūra

Imanta Ziedoņa suns Funs jaunā tēlā atgriežas pie bērniem

Imanta Ziedoņa jubilejas gadā pie bērniem no jauna ciemos nāk Imanta Ziedoņa pasaku tēls suns Funs. Ziedoņa muzejs zinātkāro suņa Fuņa tēlu radījis, lai turpmāk tas sarunātos ar pirmsskolas vecuma bērniem muzejā Murjāņos un citur Latvijā.

Jāņa Akuratera muzejā notiks Andra Akmentiņa dzejas koncerts

Piektdien, 27. janvārī, plkst. 18.00 Jāņa Akuratera muzejs (Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a) aicina būt draugu vidū Andra Akmentiņa dzejas koncertā, kur gaidāmi gan lasījumi no jaunā dzejas krājuma, gan kamerdziesmu cikla pirmatskaņojums, gan rakstnieka draugu sveicieni.

Fonds Viegli atklāj Imanta Ziedoņa deviņdesmitgadi

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” ar izglītības iniciatīvas Ziedoņa klase kultūrizglītības spēli skolēniem atklāj Imanta Ziedoņa deviņdesmitgades notikumu ciklu, informēja fonda pārstāve Kristiāna Pauliņa.

Šoreiz jūtu, ka būs citādi. Ekrānos atgriežas Literatūre ar astoņām jaunām sērijām © DIENA

Kur paliek tie rakstnieki, kuri vairs neraksta? Vietā, no kuras var ienākt prātā tiem, kuri raksta! – ar Gustava Terzena un Martas Seleckas dialoga pinpongu tiek pieteikta literārā tūrisma dokumentālā raidījumu cikla Literatūre jaunā sezona, kas tiks atklāta 7. janvārī un būs skatāma katru otro sestdienu plkst. 17.30 Latvijas Televīzijas 1. kanāla ēterā un portālā REplay.lv, kur var noskatīties arī aizvadīto sezonu ierakstus.

Izdota monogrāfija Pavērsiens. Rūdolfs Blaumanis latviešu un Eiropas literatūrā

LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta apgādā iznākusi Benedikta Kalnača monogrāfija Pavērsiens. Rūdolfs Blaumanis latviešu un Eiropas literatūrā. Pētījums, kas publicēts īsi pirms rakstnieka 160. dzimšanas dienas, tapis vairāk nekā desmit gadu laikā, pievēršoties gan Blaumaņa literārajiem darbiem, gan viņa laikmeta rakstniecības un mākslas analīzei.

Janvārī sāksies radījuma Literatūre 5. sezonas ceļojumi

Sākot ar 7. janvāri, raidījuma Literatūre rāmī iekāps astoņi rakstnieki no reto un noslēpumaino pasaules. Tā ir vieta, kur vairs neraksta, bet no kuras var ienākt prātā astoņiem mūsdienu autoriem. Viņi pa pāriem būs apskatāmi LTV1 ēterā katru otro sestdienu, pussešos vakarā un interneta platformā Replay.lv.

Mākslinieku apvienība Orbīta piedalās Koči biennālē Indijā

Dzejnieku un mākslinieku apvienība “Orbīta” ar darbu “Motopoiesis” piedalās Koči-Muzirisas laikmetīgās mākslas biennālē Indijā (Kochi-Muziris biennale), Keralas štata Koči pilsētā. Biennāle tiks atklāta 23. decembrī, un tā tiek uzskatīta par nozīmīgāko laikmetīgās mākslas notikumu Dienvidāzijā, informēja tekstgrupas Orbīta preses koordinatore Zane Volkinšteine.

Noslēdzies festivāls Prozas lasījumi

No 5. līdz 11. decembrim dažādās Rīgas kultūras vietās norisinājās ikgadējais festivāls Prozas lasījumi, kurš šogad pulcēja vairāk nekā 60 prozas lasītājus. Šogad festivāla caurvijas motīvs bija patvērums.

Latgolys prozys skaitejumi par labāko prozas rakstītāju Latgalē trešo gadu pēc kārtas tiek atzīta Annele Slišāne

Pagājušajā nedēļā izskanēja starptautiskais literatūras festivāls Prozas lasījumi. Viens no festivāla pasākumiem bija arī literārā konkursa Latgales prozas lasījumi 2022 (Latgolys prozys skaitejumi 2022) noslēgums. Konkursā par labāko prozas rakstītāju Latgalē jau trešo gadu pēc kārtas tika atzīta tekstilmāksliniece, pedagoģe un literāte Annele Slišāne.