Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Māksla

Starp mums viss labi. Laikmetīgās mākslas centrs atklās izstādi par dzimti un kvīrisko

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) 14. februārī atklās izstādi un publisko programmu Starp mums viss labi. Caur atšķirīgu paaudžu mākslinieku, pētnieku un kuratoru interpretācijām projekts aicinās domāt ārpus idejas par identitāti kā ko pastāvīgu un stabilu, vēršoties pret aizspriedumiem un bailēm no citādības. Izstāde un tās pavadošā programma notiks Dzirnavu ielā 60A-21 un gaidīs apmeklētājus līdz 31. martam.

Germans Ermičs iegūst prestižo žurnāla Wallpaper* balvu

Starptautiski atzītais latviešu dizainers Germans Ermičs ieguvis žurnāla Wallpaper* dizaina balvu Best surrealist furniture: Wallpaper* Design Awards 2024, kā arī nomināciju Kilograms kultūras 2023 balsojuma finālam kategorijā Vizuālā māksla par personālizstādi Plūstoši, kas pērn norisinājās Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, informēja LNMM pārstāve Natālija Sujunšalijeva.

Foto: Siguldā atklāta Ditas Lūses izstāde Zūdošie laiki

Janvāra beigas Siguldā atnesušas kaut ko īpašu - māksliniece Dita Lūse piedāvā unikālu iespēju aplūkot savu jauno izstādi Zūdošie laiki. Izstāde sniegs dziļu pietuvināšanos 20. gadsimta vēsturei, balstoties uz ģimenes stāstiem, vecvecāku vēstulēm un personīgām atmiņām. Daļa izstādē apskatāmo darbu ir tapuši gatavojoties izstādei Siguldā un skatītāju satiks pirmo reizi.