Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Mūzika

Nākamnedēļ izskanēs XIII Rīgas Brass simpozijs

Jau 13. reizi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā notiks Rīgas Brass simpozijs, kurā studenti kopā ar prominentiem ārvalstu viesiem pilnveidos savas muzikālās prasmes meistarklasēs un nedēļas laikā sagatavos īpašu programmu, kas izskanēs divos koncertos.

Video: Dzelzs vilks izdod singlu Vēls pavasars

Grupa Dzelzs vilks izdod singlu Vēls pavasars līdz ar teksta video, kura radīšanā pirmoreiz grupas vēsturē izmantots mākslīgais intelekts, kas iedzīvina neparastu fantāziju par dzelzs vilku.

Skaņu mežā uzstāsies abstraktā hiphopa duets Armand Hammer

Rudenī, 4. un 5. oktobrī, kultūras ēkā Hanzas perons notiks eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs 2024, un tā otrā vakara galvenie viesi būs abstraktā hiphopa duets Armand Hammer, ko medijs The New York Times nodēvējis par vienu no “mūsdienu repa populārākajām neatkarīgajām balsīm”.

Izsludināta pieteikšanās jauno mūzikas grupu un izpildītāju konkursam Hadrons 2024

Radio NABA sadarbībā ar LU Studentu padomi aicina jaunos mūziķus spert pirmos nopietnos soļus vērienīgajā mūzikas pasaulē - attīstīt skatuves prasmes, uzstāties festivālos un veikt ierakstu profesionālā studijā. Pieteikties konkursam var muzikālas apvienības un individuālie izpildītāji līdz 2. maijam mājas lapā Hadrons.lv.

Rīgā uzstāsies Kopenhāgenas Karaliskais zēnu koris

VSIA Latvijas koncerti aicina uz pasaulslavenā Kopenhāgenas Karaliskā zēnu kora un Rīgas Doma zēnu kora koncertu šī gada 3. maijā Rīgas Domā. Koncerta diriģenti būs Karstens Seiers – Hansens un Mārtiņš Klišāns. Kopā ar koriem koncertā piedalīsies arī izcili solisti – mecosporāns Kristīne Muldersa, tenors Torstens Nilsens, ērģelnieki Marks Baumans un Aigars Reinis.

Osokina Brīvības festivāls Ukrainai – gan atbalsts, gan mūzikas svētki © DIENA

Pieredze rāda, ka sākotnēji nospraustās laika robežas pianista Andreja Osokina Brīvības festivālam mēdz izrādīties par šauru. Tā arī šopavasar piektais festivāls, kas jau trešo gadu ir veltīts Ukrainai, papildus iepriekš izsludinātajiem notikumiem piedāvās īpašus koncertus ar ukraiņu mākslinieku piedalīšanos dažādās koncertvietās, dokumentālā kino un sarunu diskusiju dienu, mūzikas instrumentu spēles nometni ukraiņu bērniem no Čerņihivas un citiem kara skartajiem apgabaliem, kā arī citus pasākumus.

Dons ar uzstāšanos Madridē atklāj Eirovīzijas koncerttūri

Dziedātājs Dons aizvadītajās brīvdienās uzstājās Eirovīzijas iesildīšanas pasākumā Madridē, izpildot dziesmu Hollow, kas turpina gūt fanu simpātijas. Dons jau pēc piecām nedēļām pārstāvēs Latviju 68. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Malmē, Zviedrijā, informēja Latvijas Televīzijas pārstāvji.

Visgaišākais rekviēms un pēdējais skaņdarbs. Kora Latvija un Sinfonietta Rīga koncerts Zaļajā ceturtdienā © DIENA

Valsts akadēmiskā kora Latvija un tā mākslinieciskā vadītāja diriģenta Māra Sirmā lasījumā šodien, aicinot piedzīvot Zaļās ceturtdienas kluso pārdomu laiku, Svētā Pētera baznīcā Rīgā pulksten 19.00 skanēs Gabriela Forē Rekviēms – visgaišākais no muzikālajiem aizlūgumiem mirušo piemiņai –, Arvo Perta Stabat Mater un Gijas Kančeli pēdējais skaņdarbs Tsutisopeli.