Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzika

Neatvadīsimies. Juris Kulakovs (1958–2024) © DIENA

Gulbīti, gulbīti, kustini kājiņas, aiznes Juri uz laimīgo zemi! Mūžīga cieņa un pateicība manas bērnības vismīļākās grupas dziesmu autoram, izcilam dzejas interpretam Jurim Kulakovam (1958–2024) – tā drīz pēc sēru ziņas parādīšanās medijos vakar savā FB kontā publicēja dzejnieks Kārlis Vērdiņš.

Latviju Eirovīzijā pārstāvēs Dons ar dziesmu Hollow

Sestdien tiešraidē noskaidrots, ka Latvijas Televīzijas (LTV) dziesmu konkursa Supernova finālā uzvarējis dziedātājs Dons, kurš jau 9. maijā ar dziesmu Hollow pārstāvēs Latviju 68. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrajā pusfinālā.

Izskanēs LNSO kamermūzikas koncerts No Parīzes līdz Berlīnei

Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) ceturtdien, 15. februārī, plkst. 19.00 Lielajā ģildē aicina uz kamermūzikas koncertu No Parīzes līdz Berlīnei. Koncertprogrammas centrā – Francijas un Vācijas komponistu seksteti pūšaminstrumentiem un klavierēm, informēja orķestra pārstāvji.

Festivālā Vīnes klasika uzstāsies Daniils Bulajevs un Davinspiro Camerata

VSIA Latvijas koncerti organizētā festivāla Vīnes klasika ietvaros 18. februārī Lielajā ģildē uz skatuves kāps vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris Davinspiro Camerata. Programmā Volfganga Amadeja Mocarta Piektais koncerts vijolei un orķestrim Lamažorā, Jozefa Haidna Simfonija Domažorā un Ludviga van Bēthovena 9.sonāte – Kreicera sonāte.

Festivālā Vīnes klasika uzstāsies vijolnieks Tomass Gūlds

VSIA Latvijas koncerti aicina uz vērienīgu koncertu šī gada 17. februārī Lielajā ģildē. Koncertā uzstāsies pasaules mūzikas kritiķu atzinību guvušais britu vijolnieks Tomass Gūlds, sitaminstrumentālists Bernhards Šimpelsbergers un orķestris Sinfonietta Rīga. Programmā skanēs Ludviga van Bēthovena 6. simfonija - Pastorālā simfonija jeb atmiņas par dzīvi laukos, Jozefa Haidna 22. - Filozofu simfonija un Johannesa Berauera žilbinošais dubultkoncerts NoWhere NowHere.

Hipnotisks saspēles virmojums, kas iekvēlina prātu. Guntars Freibergs un Juris Āzers sāk rezidenci Cēsu koncertzālē © DIENA

Māksliniecisko rezidenci koncertzālē Cēsis atklāj sitaminstrumentālisti Guntars Freibergs un Juris Āzers. Koncertā sestdien, 10. februārī, muzicējot kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga un diriģentu Normundu Šnē, viņi atklās sitaminstrumentu pasaules daudzveidību, atskaņojot vācu baroka lielmeistara Johana Sebastiāna Baha, ungāru revolucionārā avangardista Ģērģa Ligeti un izraēliešu laikabiedra Avnera Dormana opusus.

Reinis Zariņš Liepājā atskaņos Bēthovena 4. klavierkoncertu

Pianists Reinis Zariņš kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri 17. februārī pulksten 18.00 koncertzālē Lielais dzintars atskaņos Ludviga van Bēthovena Ceturto klavierkoncertu, kas no pārējiem komponista klavierkoncertiem atšķiras ar dzejisku skaistumu. Pirmatskaņojumu šajā vakarā piedzīvos Andra Vecumnieka Piektā simfonija Sinfonia E, turklāt ar pašu komponistu pie diriģenta pults.

Aprīlī pirmizrādi piedzīvos Operetes teātra iestudējums Valentīna Sonoras Vaices režijā

VEF Kultūras pilī 17.aprīlī notiks Operetes teātra jauniestudējuma – multimediālās monooperas Valentīna – pirmizrāde. Tas ir starptautiski pazīstamā latviešu komponista Artura Maskata pilnformāta operas jauns traktējums kamerversijā. Titullomu Latvijas kultūras leģendas – kinozinātnieces Valentīnas Freimanes – mīlas stāstā atveidos operdīva Sonora Vaice (soprāns), kura ir arī topošās izrādes režisore, informēja teātra pārstāve Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Jūnijā koncertzālē Palladium uzstāsies īru grupa Fontaines D.C.

Skaļākā un karstākā šī brīža postpanka, indī un vienkārši viena no labākajām koncertu grupām, kuras vārds arī pie mums ir bijis starp gaidītākajiem notikumiem, beidzot koncertēs Rīgā - Fontaines D.C. 15. jūnijā koncertzālē Palladium, informēja koncerta rīkotāji.