Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Teātris

Daugavpils teātrī top Makbets angļu valodā

Daugavpils teātrī 22. novembrī pirmizrādi piedzīvos izrāde Makbets, kas top kā pasaules klasikas iestudējums ārpus klasiskā teātra rāmjiem, informēja Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Janīna Ivanova.

Liepājas teātris meklē jaunus vadītājus

Liepājas valstspilsētas pašvaldība izsludinājusi atklātu konkursu uz SIA Liepājas teātris divu valdes locekļu amatiem – tiek meklēts valdes loceklis ar atbildību par mākslinieciskajiem jautājumiem un valdes loceklis administratīvajā un saimnieciskajā jomā, informēja Liepājas valstspilsētas pašvaldības pārstāvji.

Valsts svētku nedēļā Rīgas cirkā uzstāsies klauns Cronopio un mākslinieki no Ukrainas

Valsts svētku nedēļā Rīgas cirkā notiks divi dažādu noskaņu notikumi – 16. novembra vakarā plānota Ukrainas mākslinieku Creative Collective Lekuche fiziskā teātra izrāde Tear (Asara), savukārt 17. novembrī ģimeņu auditoriju arēnā pulcēs klauns Cronopio ar cirka izrādi Pačamamo. Izsludināta arī aprīkotās Rīgas cirka arēnas atklāšanas izrāde nākamā gada martā.

Sācies Spēlmaņu nakts skatītāju finālbalsojums

Latvijas Teātra darbinieku savienība no 1. līdz 19. novembrim portālā lsm.lv aicina piedalīties Spēlmaņu nakts skatītāju simpātijas finālbalsojumā un laimēt ielūgumus uz Spēlmaņu nakts ceremoniju, informēja LTDS pārstāvis Ričards Vorobjovs.

Sanfrancisko noslēdzies 9. amatierteātru festivāls LAIPA

Sanfrancisko noslēdzies devītais diasporas amatierteātru festivāls LAIPA, kas pulcēja dalībniekus no deviņām valstīm - ASV, Beļģijas, Islandes, Latvijas, Lielbritānijas, Luksemburgas, Norvēģijas, Vācijas un Zviedrijas. Festivāls norisinājās no 2023. gada 26. līdz 29. oktobrim Sanfrancisko, Amerikas Savienotajās Valstīs.

Skaļi aplausi Lolitai Caukai un Agrim Māsēnam © DIENA

Teātra pasaulē sezonas lielais brīdis ir klāt. Tuvojas Spēlmaņu nakts. 23. novembrī – Eduarda Smiļģa dzimšanas dienā – Dailes teātrī 30. reizi notiks Spēlmaņu nakts (2022./2023. gada sezonas) apbalvošanas ceremonija, kurā balvu Par mūža ieguldījumu skatuves mākslā pasniegs Latvijas Nacionālā teātra aktrisei Lolitai Caukai un Valmieras teātra aktierim Agrim Māsēnam.

Ietilpīgs ceļojums, paliekot uz vietas. Nacionālajā teātrī – izrāde Suņu ciema Nelaimes lācis © DIENA

Ausij pazīstamāk skan Sūnu ciema Laimes lācis, taču šoreiz tas ir pavisam cits ciems. Varbūt kaimiņu, varbūt attālāks, bet varbūt tas pats, tikai citā laikā? "Tas ir ciems, kas ir nostāk no citiem. Tajā ir sava kārtība un noteikumi. Ciemā ierodas lācis, kas it kā nes laimi, bet klāt nāk kaut kas tāds, kas maina ierasto dzīvi," stāsta aktieris Romāns Bargais.