Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Ziņas

Pārspēts 9.aprīļa siltuma rekords Latvijā

Otrdien līdz plkst.14 augstākā gaisa temperatūra valstī bija +23,2 grādi Daugavpilī un Jēkabpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Gada inflācija martā Latvijā pakāpusies līdz 0,9%

Patēriņa cenas šogad martā salīdzinājumā ar februāri Latvijā pieauga par 1,2%, bet gada laikā - šogad martā salīdzinājumā ar 2023.gada martu - palielinājās par 0,9%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Jaunos ķīmijas un bioloģijas skolotājus aicina pieteikties 3000 eiro stipendijai Starp mums ir ķīmija!

Vairāk nekā puse jeb 57% pamatskolas un vidusskolas skolotāju ir vecāki par 50 gadiem, savukārt jauno speciālistu ienākšana izglītības iestādēs ir kritiski zema, ko apliecina tas, ka šā gada mācību gada sākumā trūka vairāk nekā 1000 skolotāju . Šāda situācija gan īstermiņā, gan ilgtermiņā apdraud izglītības kvalitāti un pieejamību. Ar mērķi atbalstīt jaunos pedagogus un celt profesijas prestižu sabiedrībā, jaunie ķīmijas un bioloģijas skolotāji ir aicināti pieteikties Olainfarm un Centrālā laboratorija stipendijai Starp mums ir ķīmija!. Kopumā šajā pavasarī tiks pasniegtas sešas stipendijas katra 3000 eiro vērtībā, bet vēl četras stipendijas tiks pasniegtas rudenī.

Pedagogi protestos varētu iziet maija otrajā pusē

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) rīkotais pedagogu pikets plānots 21.maijā plkst.11 pie valdības ēkas, aģentūrai LETA pavēstīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

SEPLP: Vardarbīga attieksme pret žurnālistiem pēdējos gados ir pastiprinājusies

Pēdējos gados ir ievērojami pastiprinājusies vardarbīga attieksme pret sabiedrisko mediju un citu kvalitatīvu mediju žurnālistiem, tā aģentūrai LETA pauda Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) pārstāvji, komentējot Latvijas Radio aicinājumu pievērst sabiedrības uzmanību vārda brīvības un mediju neatkarības apdraudējumam.

Kalvāns: IZM piedāvājums par pedagogu slodžu balansēšanu neatrisinās strīdu ar LIZDA

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) piedāvājums par pedagogu slodžu balansēšanu neatrisinās strīdu ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), un ir jāmeklē citi risinājumi, šādu vērtējumu aģentūrai LETA izteica Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) prezidents, Siguldas Valsts ģimnāzijas direktors Rūdolfs Kalvāns (NA).

Dombrovskis: Raugoties no ekonomiskā viedokļa, Latvija aizvadītajos gados ir izmantojusi ES iespējas

Raugoties no ekonomiskā viedokļa, Latvija aizvadīto gadu laikā ir izmantojusi Eiropas Savienības (ES) sniegtās iespējas, neskatoties uz krīzēm, esam ievērojami tuvinājušies vidējam standartam ES, uzsvēra Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV), piedaloties starptautiskās konferences "ES sarunas 2024: ES kā drošas mājas mūsdienu ģeopolitiskajā ainavā" diskusijā.