Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ziņas

LIZDA un IZM sarunas par streika prasību izpildi joprojām bez rezultāta

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) sarunas ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par pedagogu darba slodžu balansēšanu joprojām ir bez rezultāta, un arodbiedrība nolēmusi vērsties tiesā, aģentūrai LETA sacīja LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Par ko būs meža nozares protests?

Ir gadījies dzirdēt mežus dēvējam par Latvijas zaļo zeltu. Gribētos atgādināt, ka tam ir ne tikai simboliska nozīme vien, jo mežs ir arī bagātīgs tautsaimniecības resurss. Vairāk nekā pusi savas valsts teritorijas esam atvēlējuši meža audzēšanai. Diemžēl mežsaimniecība, mežrūpniecība un kokapstrāde vairs nav kaut kas pats par sevi saprotams. Mums būs jāiet protestā – par iespēju būt saimniekiem savā zemē, strādāt, ražot un attīstīties.

No šodienas skolēni var sākt pieteikties Ēnu dienai

No šodienas, 1. marta sākusies skolēnu pieteikšanās Ēnu dienai, kas norisināsies 4. aprīlī. Kā liecina izglītības organizācijas Junior Achievement Latvia aptauja, šogad Ēnu dienā plāno piedalīties ap 88% skolēnu. Vairāk nekā puse (54%) aptaujāto skolēnu atzīst, ka par savu nākotnes profesiju vēl domā, bet 52% norāda, ka dalība Ēnu dienā palīdz tiem profesijas izvēlē.