Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 padomi, kā efektīvi iekārtot virtuvi

Iespējams, Tu tikko esi pārvācies uz jaunu mājokli, vai arī šobrīd veic remontu, plānojot, kā labāk un efektīvāk iekārtot virtuvi. Plauktu un atvilktņu lielums, attālums no plīts līdz izlietnei – šie un daudzi citi faktori, kas var šķist nenozīmīgi, patiesībā ir ļoti svarīgi, tāpēc rūpīgi jāpārdomā, lai virtuve kalpotu Tev, padarot ikdienu vienkāršāku. Lūk, pieci padomi, kā šo telpu iekārtot.

Izvieto atvilktnes pa labi un pa kreisi no plīts

Ja arī Tev savā virtuvē ir nācies agrāk mesties četrrāpus, lai no apakšējiem plauktiem vilktu ārā pannas un katlus, noteikti novērtēsi ērti pieejamas un pārskatāmas atvilktnes. Tās ļauj viegli piekļūt visiem piederumiem un turēt tos kārtībā. Tāpēc, ja veic telpas remontu un meklē jaunas virtuves mēbeles, tostarp augšējos un apakšējos skapīšus, ieteicams lūkoties pēc modeļiem, kuros piederumus varēsi uzglabāt plašās un drošās atvilktnēs, nevis tikai plauktos.

Ieplāno vietu lielākai sadzīves tehnikai

Vai arī Tavā virtuvē ir tādi piederumi, kurus varētu atstāt uz galda vai gatavojamās virsmas, taču Tu labprātāk atrastu pietiekami plašu vietu, kur visas lietas ērti uzglabāt?

Protams, pastāv iespēja esošajos virtuves skapīšos atbrīvot vietu, izņemot vai izzāģējot plauktus, taču, ja plāno iegādāties mēbeles internetā vai klātienē, vari meklēt tādus modeļus, kuri ietver ne tikai kompaktas atvilktnes, bet arī plašus plauktus, kur var uzglabāt tādu lielu sadzīves tehniku kā mikserus, blenderus, ātrās vārīšanas katlus un citus piederumus. Jo mazāk lietu atradīsies uz virtuves letes un galdiem, jo tīrāka un kārtīgāka telpa izskatīsies.

Izbūvē blakus plītij vertikālu plauktu

Līdzīgi kā atvilktnes nav paredzētas iebūvēšanai augšējā virtuves mēbeļu līmenī, arī atvilktne zem cepeškrāsns nav paredzēta tās pannu un citu cepšanas piederumu uzglabāšanai. Patiesībā šī atvilktne ir domāta, lai tajā ievietotu pagatavoto ēdienu un uzglabātu to siltu.

Taču tad rodas jautājums – kur likt lielās cepešpannas, kēksiņu pannas un citus līdzīgus piederumus? Šim mērķim noderēs blakus plītij iebūvēts šaurs, bet pietiekami augsts, vertikāls plaukts, kurā ērti ievietot visus šāda veida cepšanas rīkus.

Atkritumu tvertne un naži jānovieto tuvāk izlietnei

Neatņemama virtuves sastāvdaļa ir atkritumu tvertne, un to visērtāk būtu novietot pēc iespējas tuvāk izlietnei, piemēram, iebūvējot izslīdošo mehānismu apakšā esošajā skapītī. Tāpat arī nažu komplektu ieteicams likt netālu no izlietnes un atkritumu tvertnes, piemēram, tuvākajā augšējā atvilktnē vai statīvā, uz virtuves virsmas. Jo mazāks attālums būs jāmēro ar nazi rokā, lai to lietotu un tīrītu, jo drošāka būs uzturēšanās virtuvē.

Augšējās atvilktnēs jāizmanto gudri

Bieži vien, iekārtojot virtuvi, rodas jautājums, ko īsti likt augšējās atvilktnēs? Tās būs lieliski paredzētas ēst gatavošanas piederumiem, galda piederumiem, kā arī garšvielām. Šīs ir lietas, kuras ikdienā bieži izmantojam, tāpēc svarīgi, lai tās atrastos rokas stiepiena attālumā. Tāpat, lai būtu vieglāk uzturēt kārtību, izmanto atvilktņu organizatorus, kas ļaus ērti sadalīt piederumus pa veidiem un izmēriem.

Virtuves iekārtas un citas virtuves mēbeles mūsdienās iespējams atrast ļoti daudzveidīgā klāstā. Neatkarīgi no tā, vai Tu esi minimālisma vai klasiskā stila piekritējs, virtuves mēbeles internetā piedāvā visu nepieciešamo, ļaujot iekārtot telpu līdz pat mazākajai detaļai. Ja arī Tu plāno pārveidot savu virtuvi pilnībā vai vienkārši atsvaidzināt tās izskatu, ielūkojies interneta veikala Xnet.lv piedāvājumā!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti