Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

5 svarīgi aspekti, kas jāzina pirms drona iegādes

Beidzamajā laikā droni piedzīvojuši lielu popularitāti. Protams, radiovadāmu ierīču koncepcija nav nekas jauns, tomēr droni ievērojami atšķiras no labi zināmajām rotaļu lidmašīnām un ar pulti vadāmajiem helikopteriem. Pirmkārt, droni ir vienkāršāk vadāmi. Un, kas vēl svarīgāk, dronam raksturīgā stabilitāte apvienojumā ar tehnoloģiju sasniegumiem ir padarījusi šo ierīci par lielisku instrumentu pārsteidzošu attēlu un video uzņemšanai.

Katru reizi, kad skatāties kādu no apbrīnojamajām dokumentālajām filmām, kur savvaļas dzīvnieki cits citu dzen pāri pa līdzenumiem, vai Holivudas iestudējumus ar skaistām pilsētas ainavām, Jums, iespējams, par to jāpateicas dronam. Tāpēc nav brīnums, ka daudzi labprāt šo ierīci vēlas iegūt savā īpašumā. Un, tā kā droni kļūst arvien populārāki, tie arī kļūst pieejamāki.

Bet, pirms ejat uz veikalu un iztērējat ievērojamu naudas summu par dronu, ir dažas lietas, kas Jums jāzina. Tas attiecas arī uz drona izmantošanas nosacījumiem un ierobežojumiem. Tāpēc, lai izvairītos no juridiskām nepatikšanām un neiztērētu vairāk naudas, nekā Jums nepieciešams, iepazīstieties ar turpmāko informāciju.

Dažādi dronu tipi - izvēlieties piemērotāko

Pieejami dažādu veidu droni, tādēļ vispirms svarīgi izvērtēt savas vajadzības un iespējas. Vai Jūs meklējat dronu, ar ko veikt akrobātiskus trikus? Vai arī Jūs vairāk interesē aerofotogrāfija un video filmēšana? Atbilde uz šiem jautājumiem noteiks, kāda tipa dronam dot priekšroku. Daļa dronu ir daudzfunkcionāli, tomēr dažas funkcijas veic labāk, nekā citas.

Jāapzinās arī savas tehniskās prasmes. Dažiem droniem nepieciešama sarežģītāka montāža, pirms tos iespējams lietot, savukārt citi jau gatavi darbam tiklīdz izņemti no iepakojuma.

Izvērtējiet pieejamās funkcijas

Droni sniedz dažādas iespējas. Un tieši drona specifikācija bieži vien ir galvenais faktors tā izvēlē. Ja pērkat dronu konkrētām vajadzībām, noteikti vēlēsieties, lai tas atbilst Jūsu prasībām. Tomēr ņemiet vērā vēl arī citas funkcijas - dažkārt funkcija, ko sākumā plānojat izmantot regulāri, laika gaitā izrādās lieka, savukārt iespēja, kas Jums sākotnēji šķitusi bezjēdzīga, vēlāk Jūs patiesi sajūsmina. Īpaši šis aspekts jāņem vērā, iegādājoties savu pirmo dronu.

Ņemiet vērā citus svarīgus aspektus

Ir vēl virkne parametru, kas jāņem vērā, izvēloties dronu, piemēram, tā materiāls, lidošanas laiks, kamera, dažādas papildu ekstras. Svarīgs aspekts ir arī cena. Droni, gluži tāpat kā cita tipa datortehnika, pieejami par dažādām cenām, tāpēc svarīgi salīdzināt vairākas iespējas un tikai tad pieņemt lēmumu.

Izvēlieties labāko tirdzniecības vietu

Droni šobrīd nopērkami dažādās tirdzniecības vietās, tomēr ne visas ir piemērotas laba un kvalitatīva drona iegādei. Ir ļoti būtiski pirkumu veikt uzticamā un labi zināmā veikalā, piemēram, 220.lv.

Droni interneta veikalā 220.lv pieejami plašā izvēlē - atliks tikai iepazīties ar piedāvājumu un salīdzināt vairākus variantus, lai izvēlētos labāko.

Ievērojiet drona vadīšanas noteikumus

Pirms drona iegādes svarīgi iepazīties ar dronu pilotēšanas nosacījumiem. Ņemot vērā, ka dronu skaits arvien vairāk pieaug, tie arvien vairāk arī apdraud apkārtējo drošību.

Lai pilotētu dronu, ir jāievēro vairāki nosacījumi, kas aprakstīti bezpilota gaisa kuģu pilotēšanas noteikumos - dronam jābūt marķētam, tā pilotam vadīšanas laikā aizliegts lietot alkoholu un citas apreibinošas lietas, tālvadības pilotam jābūt atstarojošai vestei, turklāt nepieciešams noformēt arī vispārējo civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu.

Droni kļūst arvien populārāki. Ja arī Jūs vēlaties pievērsties šai nodarbei, paturiet prātā, ka droni un cita datortehnika pieejama 220.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Gaisa kondicionieris palīdzēs sagatavoties vasarai

Tuvākajās dienās Latvijā varētu tikt pārsniegti kārtējie siltuma rekordi un arī vasarā, visticamāk, būs līdzīgi. Ja vēlaties vasaru pavadīt komfortablā temperatūrā ofisā vai mājās ir vērts jau l...

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti