Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Agrochema 2020. gada rezultāti - stabilitāte pārmaiņu laikā

Agrochema grupas konsolidētie apgrozījums 2020. gadā bija 357,1 miljons EUR. (2019. gadā bija 355,9 miljoni EUR) un 2019. gada pamatdarbības zaudējumi tika aizstāti ar 0,6 milj. EUR peļņu. Neto konsolidētie zaudējumi bija EUR 2,4 miljoni (2019).

"Neskatoties uz globālo pandēmiju un karantīnu, 2020. gadā Agrochema strādāja stabili un intensīvi: mēs vienmērīgi piegādājām Baltijas valstu lauksaimniekiem slāpekļa mēslojumu un citas lauksaimniecības nozarei nepieciešamās preces. Pagājušajā gadā sākām racionalizēt uzņēmuma darbību: Latvijā apvienojām SIA Agrochema ar SIA Agrochema Latvia. Lietuvā tika apvienoti divi mūsu uzņēmumi un tagad darbojas viens - UAB Agrochema - sacīja Agrochema ģenerāldirektors Mindaugs Liaukonis.

2020. gadā SIA Agrochema Latvia aprozījums, salīdzinot ar 2019. gadu, pieauga no 37 958  tūkst.EUR līdz 39 787 tūkst.EUR. Lietuvas slāpekļa mēslojuma pārdošana Latvijā 2020. gadā pieauga par gandrīz 13 procentiem - no 22 695 tūkst. EUR 2019. gadā līdz 25 569 tūkst. EUR 2020. gadā.

“Mēs priecājamies, ka mūsu klienti novērtē Lietuvas slāpekļa mēslošanas līdzekļu kvalitāti, kā arī  vienmērīgu un efektīvu piegādi. Pat tādos izaicinošos gados kā 2020. gads mēs strādājām stabili un pat paplašinājām klientu loku. Mūsu mērķis ir nodrošināt Latvijas lauksaimniekus ar augstas kvalitātes Lietuvā ražotu slāpekļa mēslojumu” sacīja SIA Agrochema Latvia vadītājs Dovydas Zaveckas.

Agrochema Group lauksaimniecības nozarē darbojas jau 27 gadus. Uzņēmums nodarbojas ar slāpekļa mēslošanas līdzekļu, augu aizsardzības līdzekļu, sēklu, dārza un dārzkopības produktu, degvielas un to piedevu tirdzniecību. Kā arī iepērk graudus, piedāvā to žāvēšanu, tīrīšanu, piegādi, uzglabāšanu un transportēšanu uz ostām. Uzņēmumu grupu veido UAB Agrochema, UAB Žemaitijos grūdai, SIA Agrochema Latvia, Agrochema Eesti OU. Grupā strādā 432 darbinieki.

Agrochema grupa pieder Achema grupai, kas pārvalda vairāk nekā 40 uzņēmumus, kas darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā, Vācijā, Francijā, Beļģijā, Somijā, Zviedrijā, Čehijā un Horvātijā.

Vairāk informācijas:

www.agrochema.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti