Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ātrie kredīti uz gadu – varianti

Mēģinājums aizņemties uz 12 mēnešiem internetā liekas lemts neveiksmei jau no paša sākuma. Tajā pašā laikā Latvijā ir uzņēmumi, kur bez ķīlas ir pieejami ātrie kredīti uz gadu. Atšķirībā no kredītiestādēm, kur aizdevuma saņemšanai, lielākoties, ir vajadzīgs doties uz bankas filiāli, kredītu internetā var saņemt no mājām.

Pieteikumi tiek izvērtēti elektroniski, ņemot vērā klienta ienākumus un kredītvēsturi. Visi pieteikumi netiek apstiprināti, taču iepriekšējā gadā elektroniski tika izsniegti vairāki simti tūkstoši distances kredītu. Šobrīd atrie krediti ir pieejami internetā jau no 18 gadiem, taču vairumā gadījumu tiek piedāvāts aizņemties uz laiku līdz vienam mēnesim. Ja plānojat aizņemties, apdomājiet, vai tas ir vajadzīgs un, vai varēsiet atmaksāt naudu.

Cik daudz es varu aizņemties?

Ātrie aizdevumi uz gadu var sasniegt pat trīs tūkstošus eiro. Parāds ir jāatmaksā saskaņā ar grafiku, kas tiek sastādīts jau līguma slēgšanas brīdī. Arī visas izmaksas jau sākotnēji ir redzamas līgumā, tādēļ nekādiem pārsteigumiem laika gaitā nevajadzētu rasties. Diemžēl ne visi cilvēki ir spējīgi izvērtēt riskus, kā rezultātā var nākties vēlāk meklēt kompromisu ar aizdevēju. Latvijā distances kredītus piedāvā daudzi uzņēmumi, taču tikai dažos no tiem ir pieejami aizdevumi ar atmaksas termiņu līdz 12 mēnešiem vai pat 24 mēnešiem. Attīstības tendences gan liecina, ka uzņēmumam nostiprinoties pieaug tā pakalpojumu klāsts un arī pieejamā finansējuma daudzums. Tas ļauj aizdot klientiem lielākas summas ar garākiem termiņiem.

Maldīgi gan būtu iedomāties, ka visiem Latvijas iedzīvotājiem jau pirmajā reizē tiek piedāvāta maksimālā summa, kas tiek solīta reklāmās. Pat, ja ienākumi ir augsti un nav nenomaksāti parādi, uzticības kredīts nav augsts. Lai izlemtu vai piešķirt naudu prasītajā apmērā var tikt prasīts arī bankas konta izraksts un vērtēti izdevumi. Šādas prasības nav peļamas, jo pasargā abas puses no neveiksmīgas sadarbības nākotnē. Plašāka informācija par kredītu saņemšanu ir aprakstīta jau iepriekš, tādēļ pie tās īpaši nekavēsimies. Detalizēti nosacījumi ir pieejami arī uzņēmuma mājaslapā. Galvenais, kas jāatcerās – aizņemties drīkst tikai tik, cik vajag un, cik spēsiet atmaksāt.

Kā izvēlēties ātro kredītu devēju?

Ātro kredītu nozare Latvijā ir salīdzinoši labi regulēta, taču tajā darbojas daudzi uzņēmumi. Reklāmas var redzēt tv, presē, internetā, dzirdēt radio, taču iedzīvotāju informētība par katru no aizdevējiem ir stipri ierobežota. Tas, protams, ir saprotami, jo ne visiem šie aizdevumi ir vajadzīgi, bet, kad vajag kredītu, atbildes tiek meklētas internetā. Kredītu atsauksmes ir pretrunīgas un to autori internetā, lielākoties anonīmi. Labākais veids, kā atrast sev atbilstošu piedāvājumu ir salīdzināt nosacījumus.

Sūdzības un atsauksmes var rakstīt gan konkurenti, gan pašu uzņēmumu darbinieki. Labs variants būtu ļaut dalīties pieredzē, autorizējoties ar internetbanku, taču reti, kurš gribētu rādīt savu īsto vārdu. Šī iemesla dēļ, katram, kam vajadzīgs kredīts uz gadu vai īsāku termiņu atliek paļauties pašam uz sevi. Informētība un izglītošanās par attiecīgiem finanšu jautājumiem ir labs pamats, lai sasniegtu pozitīvāku rezultātu.

Katrs, kas lasa šīs rindas var iepazīties ar piedāvājumiem www.kredit.lv, kuru no tiem izvēlēties ir jālemj pašam. Galvenais šajā procesā ir būt maksimāli godīgam pret sevi un uzņēmumu. Melošana, izlikšanās vai pārāk ambiciozi nākotnes plāni var novest pie nepatikšanām nākotnē. Finanšu pasaulē kļūdas maksā dārgi, bet ātrie kredīti ir vieni no dārgākajiem, sevišķi, ja neizmanto akcijas piedāvājumus, kuru ietvaros aizdevums uz vienu mēnesi pirmajā reizē ir pieejams ar atlaidēm.

Aizņemieties atbildīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti