Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gadsimta skaistākie vārti

Ar ko jums asociējas šāds virsraksts? Dažiem ar hokeju, citiem ar lieliem vārtiem, kas sargā īpašumu. Hokejs ir spēle, kas apvieno īstenus latviešus, bet šoreiz gribas parunāt par žogiem, sētām un vareniem vārtiem.

Ej kur iedams, visapkārt augsti žogi

Pilsētā dzīvojošajiem parasti liegts ielūkoties kaimiņu īpašumos, jo visi tie apjozti augstiem žogiem, ieskauti dzīvžogos un paslēpti aiz lieliem vārtiem, kas simbolizē katra īpašnieka dzīves līmeni. Ir dzirdēts, ka daudzi lādējas – pat pie upes vairs pieiet nevar, visur tie žogi, suņi…

Tā jau ir, mūsdienās, kad katrs īpašums zelta vērts, tad cilvēki izvēlas savu īpašumu sargāt, neļaujot nevienam svešam tur savu kāju spert. Tie, kas ieguvuši zemes pleķīti pie kādiem ūdeņiem, liedz pieeju ūdens tilpnei visiem pārējiem. Jā, krasta līnija nevar būt privātīpašums, tomēr tas jau sen nevienu neinteresē.

Ir redzētas mājas, kas drīzāk līdzīgas pilīm, kuras paslēptas aiz tik grezniem vārtiem, ka šķiet – pats karalis tur mitinās. Šādas sētas un vārti ir tik vērti, kā daža laba mazāka mājiņa ar zemes pleķīti kopā ņemot. Tomēr, katrs darbojas pēc savas rocības.

Slienam žogu savai mājai

Kad nupat pienācis laiks pašam domāt par žoga uzstādīšanu, tad saprotam, ka nav vis tik vienkārši. Ielūkojoties sludinājumu portālos vai interneta meklētājos izskatās, ka daudzas firmas piedāvā iegādāties materiālus sētai un uzstādīt to. Ko darīt, ja gribas darbu izdarīt pašu rokām? Kā zināt, kuri materiāli labāki, kas jāiegādājas, lai nav otrreiz jāskrien uz veikalu?

Iesakām Prof veikalu, kur atrodams viss nepieciešamais celtniecībai, dārzam, mājai. Prof veikalā atrodami materiāli žogiem un sētām, viss, kas vajadzīgs, lai pašu spēkiem uzstādītu žogu. Izvēle ir liela – palīdzēs konsultanti, kas izskaidros, kāda būs labākā izvēle jūsu nepieciešamībām, ieteiks kvalitatīvus produktus un atbalstīs, ja radīsies kādi jautājumi. Prof veic preču piegādi līdz pat vietai, kur vēlaties uzsākt darbus – iepērcieties ērti un ar augstākās kvalitātes garantiju!

Kādu žogu izvēlēties?

Uz šo jautājumu jau pamatā var atbildēt tikai pats mājas saimnieks – kādu jūs vēlētos, kādai vajadzībai. Iespējams iegādāties jebkāda veida žogus, vārtus un piederumus. Ja jums žogs nepieciešams tikai uz kādu būvdarbu laiku, tad Prof.lv veikalā iespējams iegādāties stacionāru žogu, ko ir ļoti vienkārši uzstādīt un pēcāk noņemt vai pārvietot. Šādam žogam nevajadzēs papildus instrumentus un piederumus, nevajadzēs rakt bedres stabu ievietošanai. Ļoti vienkārši un ērti, bez tam arī lēti!

Vajadzīgs žogs zemes gabalam, apbūves gabalam vai dārziņam? Izvēlieties vienkāršu ruļļu vai paneļu žogu. Ruļļu žogs būs piemērots kā pagaidu variants vai vietām, kur izskats nav tik būtisks. Toties paneļu žogs noderēs arī privātmājas apjošanai – tas izskatās labi, tam var pielāgot kādu dzīvžogu. Pastāv arī krāsu izvēle – visi žogi nav tikai un vienīgi zaļi.

Atkāpjoties no klasikas – ekstravagantas idejas

Vēlaties ko pavisam neprastu? Izveidojiet savu sētu kā īstenu mākslas darbu, kas dienu no dienas priecēs visus garāmgājējus. Klasisks koka dēļu žogs, kas apgleznots ar jebkādiem interesantiem zīmējumiem piesaistīs uzmanību. Protams, jo skaistāks gleznojums, jo labāk un patīkamāk jums pašiem. Mūsdienu pelēkajā pasaulē vajag ienest krāsas!

Labu mākslinieku atrast nav viegli, tomēr to var izdarīt! Sētu apgleznot nebūs ātri un lēti, toties interesanti un skaisti.

Vēl viens interesants risinājums – ziedi. Kāpēc būt egoistiem un stādīt ziedus tikai žoga savā pusē? Iestādiet kādu skaistu košumkrūmu vai ziedus otrpus žogam, lai apkārtējiem prieks. Protams, pilsētā jūs riskējat, ka vandāļi visu prieku ātri sagraus, tomēr, ja dzīvot patīkamā rajonā, tad droši!

Stādiet tādus ziedus, kas labi pacieš dažādus laikapstākļus, to skaitā lielu vēju. Vislabāk izvēlēties augstus augus, nevis zemos – tos var nomīdīt, teiksim, suņi. Interesants variants – mārtiņrozes. Izskatās lieliski!

Žogs nav tikai drošības elements. Tas pilda vēl lērumu funkciju. Protams, žogs paredzēts arī skaistumam. Uzturēsim savas sētas – tas ir pirmais, ko pamana garāmgājēji un viesi. Žogs rada pirmo iespaidu par mūsu mājām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti