Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kas jāapdomā, izvēloties spēļu konsoli?

Tagad, kad tehnoloģijas attīstās straujiem soļiem un ierīču piedāvājums ir tik plašs kā vēl nekad, piemērotākās spēļu konsoles izvēle var būt sarežģīts uzdevums. Plānojat iegādāties spēļu konsoli, taču nezināt, ar ko sākt? Lai atvieglotu šo uzdevumu, esam apkopojuši svarīgāko, kas jāapdomā, izvēloties spēļu konsoli!

Spēļu veids un pieejamība

Katra konsole piedāvā noteiktas spēles, tādēļ, lai, iegādājoties jaunu spēļu konsoli, nepiedzīvotu pamatīgu vilšanos, izpētiet, vai tā piedāvā Jūsu iecienītākās spēles! Katrai spēļu konsolei ir savs tiešsaistes interfeiss - Xbox ir Xbox Live, Sony PlayStation ir PlayStation Network, savukārt Nintendo Switch ir Nintendo Switch Online.

Savukārt, ja Jums nav iecienītāko spēļu un tas nešķiet nozīmīgi, mēs iesakām izvēlieties populāru konsoli, kā piemēram PlayStation 5 – jo vairāk spēlētāju, jo vairāk spēļu pircēju un vairāk spēļu izstrādātāju.

Izmaksas

Ņemiet vērā, ka ar konsoles iegādi izmaksas nebeidzas, jo jāmaksā arī par spēlēm, papildu aksesuāriem un pakalpojumiem, piemēram, tiešsaistes spēlēm. Apdomājiet, kādas ir Jūsu vajadzības un cik tas izmaksās – vai Jūs varat to atļauties? Diez vai vēlaties iegādāties jaunu spēļu konsoli un tad saprast, ka nevarat atļauties iegādāties savu iemīļotāko spēli.

Veiktspēja

Ja plānojat spēlēt jaunākās spēles ar augstas kvalitātes grafikām un vēlaties izvairīties no tehniskām problēmām jeb konsoles ''uzkāršanās'', salīdziniet dažādus modeļus un pievērsiet uzmanību, lai konsolei ir lielāks RAM, vairāk serdeņu un GHz procesors! Mūsdienās, kad spēles/video/filmas tiek radītas 4k un pat 8k kvalitātē, svarīgi, lai arī konsole atbalstītu šādu kvalitāti.

Atpakaļsaderība

Ja Jums jau iepriekš bijusi spēļu konsole, taču tagad esat nolēmis iegādāties jaunu modeli, iespējams, Jums būs svarīga atpakaļsaderība. Atpakaļsaderība nozīmē, ka jaunajā ierīcē varēsiet palaist vecās ierīces programmatūru un perifērijas ierīces, respektīvi, jaunajā konsolē varēsiet spēlēt tās pašas spēles, kuras spēlējāt vecajā konsolē!

Atbalsts

Spēļu konsoli var izmantot ne tikai tikai spēļu spēlēšanai. Ja Jums patīk klausīties mūziku, skatīties televīziju vai skatīties ''live'' video, noteikti pārliecinieties, vai izvēlētā konsole piedāvā šādas iespējas!

Kontrolieris

Katrai konsolei atšķiras arī kontrolieri, tādēļ apdomājiet - kā Jums patīk kontrolēt spēles? Vai izvēlētās konsoles kontrolieris Jums šķiet ērts? Vienmēr ir iespēja iegādāties citu kontrolieri, taču katrai konsolei izstrādāts kontrolieris, kas atbilst konkrētajai programmatūrai, turklāt atsevišķa kontroliera iegāde var būt diezgan dārgs prieks.

Atmiņa

Pievērsiet uzmanība konsoles datu glabāšanas veidam un diska maksimālajai ietilpībai. Ja plānojat izmantot spēļu diskus, par atmiņas apjomu nevajadzētu uztraukties, savukārt, ja plānojat iegādāties spēļu digitālās versijas, noteikti vajadzētu izvēlēties konsoli ar lielāku iekšējo atmiņu. Mūsdienās pieejamas konsoles ar atmiņu līdz pat 1 TB, tādēļ noteikti nevajadzētu būt grūtībām izvēlēties vajadzībām un budžetam atbilstošāko.

Papildu (perifērijas) ierīces

Lai konsoli varētu izmantot dažādiem mērķiem, varat pievienot tai papildu jeb perifērijas ierīces. Piemēram, ja vēlēsieties spēlēt virtuālās realitātes (VR) spēles, Jums jāzina, vai konsolei iespējams pievienot VR brilles.

Spēļu biedri

Mūsdienās īpaši iecienītas ir grupu spēles, tādēļ, iegādājoties spēļu konsoli, vajadzētu noskaidrot arī to, kādu konsoli lieto Jūsu spēļu biedri. Pirmkārt, spēlēt ar draugiem ir jautrāk un, ja Jums būs konsoles ar vienādu atbalstu, varēsiet kopā spēlēt tiešsaistē, dalīties ar informāciju, sekot līdzi reitingiem un statistikai, otrkārt, tādā veidā varēsiet laiku pa laikam savstarpēji apmainīties ar spēlēm, ietaupot finanses!

Interneta veikals 220.lv piedāvā spēļu konsoles ikviena vēlmēm un vajadzībām - ienāciet un izvēlieties labāko!

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Drošā ķīmija ar "Biolar"

Cilvēki, kas ir tālu no ķīmijas jomas, dažreiz ļoti piesardzīgi izturas pret nozari un tās produktiem. Tas lielā mērā ir saistīts ar tā saucamiem "bīstamības apzīmējumiem", kas tiek drukāti ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti