Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kas tehnoloģiju uzņēmumam Apple padomā 2021. un 2022. gadā?

Neskatoties uz pandēmiju un tās izraisīto seku šķēršļiem, Apple arī šogad turpina tradīciju piedalīties dažādās konferencēs un jauno produktu septembra prezentācijās. Kas Apple padomā 2021. un 2022. gadā un kas no tā jau realizēts? Noskaidro šajā rakstā!

 

Apple viedierīču operētājsistēmas uzlabojumi

Populārākā Apple produkta iPhone jaunā operētājsistēma (iOS 15) ir saņēmusi virkni jauninājumu. Pirmais jaunums ir Facetime telpiskās skaņas atbalsts un mikrofonu spēja slāpēt fona troksni, līdzīgi kā to jau dara jaunākie Apple AirPods. Papildus tam FaceTime tagad ir iespējams arī izpludināt aizmugurējo fonu, tāpat kā tas notiek portreta režīmā, kā arī pieejama būs iespēja nosūtīt saiti zvana laikā. Būtiski, ka caur funkciju FaceTime link tagad varēs pievienoties zvanam arī tie, kuri nelieto Apple ierīces

Tāpat jaunais iOS 15 patīkami pārsteidz ar paziņojumu sadaļas uzlabojumiem – tas būs spējīgs apkopot vairāku lietotņu paziņojumus, ņemot par pamatu to, kā lietotājs darbojas savā ierīcēs. Piemēram, lietotājs var atlasīt konkrētas lietotnes, kas tiek izmantotas darbam, un aktivizēt darba režīmu, tādējādi filtrējot tematiskus uznirstošos paziņojumus. 

Cits pārsteidzošs un ļoti noderīgs jauninājums ir Live Text jeb iespēja atpazīt tekstu. Piemēram, nofotografējot grāmatu, tajā drukāto tekstu iespējams iekopēt no kameras uz savām piezīmēm. Runājot par piezīmēm Notes lietotnē, tās turpmāk būs iespēja grupēt, izmantojot birkas jeb hashtags, kā arī koplietot ar sadarbības partneriem.

Liela uzmanība pievērsta arī Apple Maps kartes lietotnei, kas līdz ar reālistisku 3D vides attēlojumu kļuvusi praktiskāka un vizuāli pievilcīgāka.

Pēdējos gados viens no karstākajiem jautājumiem ir IT un datu drošība, un, protams, Apple to ir ņēmis vērā nopietni. Tagad lietotājiem tiek piedāvāta opcija atslēgt neredzamo e-pastu izsekošanas pikseļu darbību Mail lietotnē, savukārt Safari interneta pārlūks sniegs ziņojumu par to, cik droša ir izvēlētā interneta vietne. Tāpat jaunums būs iespēja izmantot Siri bez interneta savienojuma, tādējādi pasargājot sensitīvu lietotāja audio informāciju. 

Jaunajā iCloud Plus servisā iespējams izmantot iespēju slēpt personīgo e-pastu, nepieciešamības gadījumā reģistrējoties ar speciāli ģenerētu virtuālo e-pasta adresi. 

Uzlabojumi nav gājuši ar līkumu arī veselības jeb Health lietotnei, kas ir īpaši populāra Apple Watch viedpulksteņos un kļūst arvien sarežģītāka. Viens no jaunumiem ir iespēja noteikt cilvēka koordināciju un gaitu, lai tādējādi sniegtu informāciju par iespējamību zaudēt stabilitāti un līdzsvaru.

Jaunais Apple iPad planšetdators

Vien no jaunajiem Apple produktiem ir Apple iPad planšetdators ar A13 procesoru, kas tiek izmantots arī iPhone 11 modeļos. Līdz ar jaunā procesora ieviešanu, iPad kļuvis ne vien par 20% ātrāks un veiktspējīgāks, bet gan arī ievērojami uzlabojis kameras darbību. 

Jaunais Apple planšetdators iPad mini

Salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes Apple iPad mini modeļiem, šogad mini iPad ir saņēmis jaunu dizainu kantainā formā, Liquid Retina 8.3 collas displeju ar 2266x1488 izšķirtspēju un A15 Bionic procesoru, kas tiek izmantots arī iPhone 13 modeļiem. Tāpat uzlabotas arī savienojuma iespējas – pirmo reizi Apple iPad mini ļaus izmantot 5G sniegtās opcijas. Cits jaunums ir iespēja magnētiski savienot Apple iPad mini ar otrās paaudzes Apple Pencil. Jaunais mazākais Apple iPad pieejams četrās krāsās ar atmiņas ietilpību sākot no 64GB.

Apple Watch Series 7 – lielisks arī bez grandiozām izmaiņām

Jaunajā Apple viedpulkstenī liels uzsvars likts uz praktiskumu – piemēram, tas būs par 70% spožāks iekštelpās, ar lielāku ekrānu, stiprāku displeju un IP6X aizsardzību pret putekļiem. 

Apple iPhone 13 – iespējams, gada gaidītākais notikums

Jaunajam Apple iPhone 13 ir divas nelielas, taču nozīmīgas vizuālās izmaiņas – tagad tā kameras atrodas diagonālā novietojumā un ir ievērojami samazināts ekrāna augšējais izgriezums. Jaunais Apple iPhone vēl joprojām ir aprīkots ar īpašu keramisko pārklājumu un Super Retina XDR displeju, kas tagad būs par 28% spožāks.  

No tehniskajiem jauninājumiem, Apple īpaši uzsver A15 Bionic procesora ieviešanu. Kā norāda uzņēmums, tas ir par 50% ātrāks, salīdzinot ar konkurentu produktiem, tādejādi padarot Apple iPhone 13 par labāko plaukstas izmēra darbmašīnu. 

Jaunums ir arī divu kameru sistēma ar 12MP plato kameru kā sensoru, tādejādi ļaujot uzlabot fotogrāfiju tumsā un ieviešot Cinematic mode, kas nozīmē, ka tagad būs iespējams filmēt ar automātisku fokusa maiņu no cilvēka uz fonu. Papildus tam, A15 Bionic procesors ļaus uzņemt 4K video ar Dolby Vision iespēju. 

Apple iPhone bāzes atmiņas ietilpība palielināta uz 128 GB, kā arī uzlabota baterijas darbība, kas sniedz par 2,5 stundām vairāk darbošanās laika. 

Apple iPhone 13 Pro –  Apple viedtālrunis pārākajā pakāpē

Līdzīgi kā iPhone 13, arī iPhone 13 Pro ir ar samazinātu ekrāna izgriezumu un A15 Bionic procesoru. Pro modeļu atšķirības iezīmējas Super Retina XDR displejos, kas aprīkoti ar ProMotion, kā arī, protams, kameru segmentā.

Apple iPhone 13 Pro tagad ir aprīkots ar ultraplato, plato un telefoto kameru, kā arī trīsreizēju optisko palielinājumu, kas nozīmē labāku makro fotoattēlu uzņemšanu (līdz pat 2 cm tuvumam). Tāpat sniegtas plašas variācijas pašā kameras lietotnē, liekot lielu akcentu uz iPhone 13 filmēšanas iespējām un mēģinot to salīdzināt ar kino filmu uzņemšanas aparatūru. Ir padomāts arī par vērienīgu atmiņas ietilpību, tagad lietotājiem piedāvājot iegādāties modeļus ar 1TB lielu atmiņu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kā izveidot savu kosmētikas biznesu

Veselības un skaistumkopšanas produkti vienmēr ir bijuši aktuāli un pieprasīti klientu vidū. Daudziem cilvēkiem ir svarīgi izskatīties pievilcīgiem un jauniem, vadīt aktīvu dzīvesveidu, dot priekšroku...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti