Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pareizo bērnu ratu izvēle – kā nekļūdīties?

Simtiem modeļu, krāsu un zīmolu – īsto bērnu ratu iegāde var būt mulsinošs uzdevums. Taču, lai izvēlētos pareizos, tev nav obligāti jādodas uz veikalu un jāvaicā padoms pārdevējam. Tā vietā izlasi šo rakstu, kurā apkopotas svarīgākās lietas, kas jāzina, izvēloties ratiņus dažāda vecuma bērniem.

Rati ikvienam vecumposmam
Ja tavā dzīvē pavisam nesen ir ienākušas pārmaiņas, un tās sauc par mazuli, ir skaidrs, ka sākumā būs grūti saprast, kā atšķirt dažāda veida ratus. Taču tie visi nav ražoti vienam mērķim, un katram ir savas raksturīgās īpašības, lietošanas mērķis un funkcijas.

Jaundzimušā ratiņu galvenais uzdevums ir nodrošināt atbalstu
Kā zināms, viena no svarīgākajām lietām, kas jāzina par tikko dzimušu bērniņu, ir pareiza tā galviņas turēšana. Tieši tādēļ ne visi klasiskie ratiņi derēs zīdaiņiem. Šajā gadījumā jāpievērš uzmanība tam, lai ratiņos esošā kulba nodrošinātu nepieciešamo atbalstu bērniņa galvai, lai tā nešķiebtos uz sāniem. Mūsdienās daudzi vecāki uzskata, ka bērnu rati 3in1 ir laba izvēle, jo tos var izmantot arī kā auto krēsliņu, vienkārši izņemot no ratu rāmja.

Vēl viena lieta, par kuru jaunie vecāki dažkārt aizmirst, ir tas, cik ļoti viņu dzīve mainās, ģimenē ienākot mazulim. Kādam var šķist, ka uzreiz pēc dzemdībām varēsi sākt doties pastaigās pa parkiem, iet uz veikalu utt., taču patiesībā pirmos mēnešus tu lielākoties pavadīsi mājās. Ja vien nav pilnīgi skaidrs, ka tev nāksies bieži doties ārā, pēc mazuļa piedzimšanas labāk nogaidīt, kamēr viņš pierod pie jaunās pasaules, un tikai tad lūkoties pēc ratiņiem, kas būtu piemēroti pastaigām un citām nodarbēm.

3 līdz 12 mēnešu vecuma mazuļu ratiem svarīgākā ir drošība
Kad bērniņš pats spēj pacelt un grozīt galvu tā, lai viņš arī sāktu izbaudīt braucienus ratiņos, pastaigas ārā kļūs arvien biežākas. Šādos gadījumos ratiņu izvēlē primārais kritērijs ir drošība (par to, protams, nedrīkst aizmirst nekad), taču šajā vecuma grupā tā ir īpaši nozīmīga. Šeit ir daži jautājumi, kas palīdzēs saprast, vai izvēlētie ratiņi ir pietiekami droši un piemēroti tavām un mazuļa vajadzībām:

  • Vai ratiņi ir aprīkoti ar bremzēm, kuras viegli izmantot gadījumos, kad nepieciešams ko izņemt no somas utt.?
  • Vai ratiņi ļauj man redzēt mazuli, kamēr es dodos pastaigā?
  • Vai ratiņus ir iespējams ātri un viegli salikt, lai ieliktu automašīnā?

Katrā ģimenē situācija ir atšķirīga, un, ņemot vērā to, kurš no jautājumiem attiecas uz tevi, ir jāizdomā, kuras būtu galvenās prasības, izvēloties ratus.

1 gada vecuma bērnu ratiem ir svarīga aizsardzība
Kamēr visi iepriekšējie jautājumi lielākoties attiecas uz jaunākiem bērniem, sasniedzot vecumu, kad mazajam ķiparam visu laiku gribas kustēties, svarīgākais jautājums ir: vai mans bērns ratos būs mierīgs un jutīsies droši?

Šajā gadījumā uzmanība jāpievērš tam, lai rati nodrošinātu aizsardzību pret bērna centieniem izrāpties ārā. Ja mājas ir droša un piemērota vieta, kur mācīties rāpot un izpētīt pasauli, tad, esot ārpus šīs zonas, tev jāparūpējas par to, lai mazais nevarētu apdraudēt savu drošību, mēģinot pārrāpties pāri malai, bāzt ārā rokas un kājas utt.

Ērtība – bērniem pēc 1 gada vecuma
Kad tava atvase sasniegs vecumu, kad viņš brīvi skraidīs un staigās, tev būs svarīgi izvēlēties ratus, kuru viegli pārnēsāt, jo bieži gadīsies tā, ka viņš gribēs kādu laiku sēdēt ratiņos, taču tad pārdomās, un tev nāksies cilāt viņu iekšā un ārā no ratiem, domāt, kur tos novietot utt. Šādos gadījumos prātīga izvēle ir viegli rati, kurus ērti salikt un pārnēsāt.

Lai arī ikviens gadījums ir individuāls, mēs ticam, ka vienmēr ir iespējams rast piemērotu risinājumu. Ienāc interneta veikalā 220.lv, un izvēlies no plašā piedāvājuma jau šodien!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti