Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Siltais laiks klāt – lieliska iespēja iegādāties savam bērnam velosipēdu!

Pienākot pavasarim, tā vien prāts nesas uz biežāku laika pavadīšanu brīvā dabā. Ir taču tik daudz aktivitāšu, ar kurām varam nodarboties – iet pārgājienos, braukt ekskursijās, doties piknikā, grilēt gaļu dārzā utt. Arī bērni šajā laikā biežāk uzturas ārā, un ir saprotami, ka vēlamies, lai viņi šo laiku pavadītu interesanti un lietderīgi. Braukšana ar velosipēdu ir iecienīta nodarbe visa vecuma cilvēku vidū, turklāt bērniem tā ir īpaši piemērota, jo daudzi no viņiem mūsdienās izvēlas pavadīt laiku pie datora vai telefona ekrāna.

Tiesa, iegādāties savai atvasei piemērotu velosipēdu nemaz nav tik viegli, jo ir daudz faktoru, kas jāņem vērā, to skaitā izmērs, riteņa diametrs, dizains u.tml. Neatkarīgi no tā, vai tu plāno iegādāties velosipēdu bērnam pirmo vai kārtējo reizi, ir vērts atsvaidzināt zināšanas par to, kā izvēlēties labāko.

Kam pievērst uzmanību?

Veikalos pieejams milzīgs skaits bērnu velosipēdu visām gaumēm un finansiālajām iespējām. Lai arī, protams, šķiet vilinoši iegādāties to preci, kurai ir zemāka cena, jo, kā zināms, bērni aug ātri, un agri vai vēlu nāksies meklēt ko citu. Tomēr lētākie modeļi bieži vien var būt nekvalitatīvi, jo to ražošanā izmantoti neizturīgi materiāli. Dodot priekšroku šādai izvēlei, vecāki nereti riskē ar to, ka bremzes, zobrati un riteņi var ātri vien nodilt vai vienkārši nepildīt savu funkciju kā pienākas. Attiecīgi pastāv arī augstāks risks, ka bērns, braucot ar šādu velosipēdu, var gūt traumas.

Izmērs

Jebkuru velosipēdu, arī bērnu modeļu iegādē, svarīgs ir izmērs. Ja apzinies, ka šobrīd tava atvase ir vecumā, kad viņam nav precīzi piemērota izmēra velosipēda, labāk izvēlēties to, kas ir nedaudz lielāks, jo tad, protams, pastāv iespēja, ka ar to varēs ilgāk braukt. Taču šajā gadījumā arī nevajadzētu pārcensties un pirkt pārāk lielu modeli, jo ar to būs grūti pārvietoties.

Lai arī daudzi bērnu velosipēdi ir pieejami ar regulējamu sēdekļa vai roktura augstumu, pašiem mazākajiem (parasti līdz 8 gadu vecumam) piemērotie modeļi ne vienmēr ir pielāgojami. Atšķirībā no jauniešu un pieaugušo velosipēdiem, bērnu divriteņu lielumu nosaka nevis rāmja izmērs, bet riteņa diametrs, kas var būt sākot no 12”. Ja plāno iegādāties velosipēdu savam ķiparam internetā, piemēram, interneta veikalā 220.lv, ņem vērā šos parametrus:

  • 2 – 4 gadu vecumā un augumā no 88 līdz 105 cm, piemērotākais būs balansa divritenis;
  • 3 – 5 gadu vecumā un augumā no 98 līdz 112 cm, laba izvēle būs 12” velosipēds;
  • 4 – 6 gadu vecumā un augumā no 105 līdz 117 cm, derēs 14” velosipēds;
  • 5 – 8 gadu vecumā un augumā no 112 līdz 127 cm, atbilstošs būs 16”vai 18” divritenis;
  • 7 – 9 gadu vecumā un augumā no 117 līdz 136 cm, vēlams iegādāties velosipēdu ar 20” riteņa diametru;
  • 8 – 11 gadu vecumā un augumā no 127 līdz 145 cm derēs 24” divritenis.

Ņem vērā, ka šie ir standarta izmēri, un, izvēloties velosipēdu savam bērnam, tev jāveic mērījumi un izmērs jānosaka individuāli.

Sākot no divu gadu vecuma, mazajiem ķipariem piemēroti būs balansa velosipēdi bez pedāļiem. Bērns sēž uz sēdekļa un pārvietojas, atsperoties ar kājām pret zemi. Lai arī sākumā tos apgūt var nebūt tik viegli, kad tas noticis, bērns gribēs braukt vēl un vēl. Šis ir lielisks pirmais braucamrīks, kas palīdz mazajam apgūt principu, kā notiek pārvietošanās ar velosipēdu, līdzsvara noturēšana utt. Arī interneta veikalā 220.lv atradīsi vairākus skaistus balansa divriteņu modeļus dažādās krāsās un pat no koka, kā arī ar daudzveidīgiem aksesuāriem.

Kad mazais būs paaudzies, vari viņam iegādāties īstu velosipēdu ar pedāļiem un palīgritenīšiem, kurus nepieciešamības gadījumā var noņemt. Pievērs uzmanību tam, lai divritenis nebūtu pārāk smags, jo tad bērnam būs grūti to vadīt. Interneta veikalā 220.lv pieejami daudzveidīgi bērnu velosipēdi ar un bez palīgriteņiem, kas piemēroti gan zēniem, gan meitenēm. To modeļi nākuši no pasaulē pazīstamiem un atzītiem zīmoliem – Dino, DHS, Kinderkraft un daudziem citiem. Ienāc jau šodien un aplūko piedāvājumu!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti