Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Vai zobu implanti pasargā arī citus zobus mutē?

Zobu iztrūkums rada nepievilcīgu vizuālo tēlu, kā arī liek izskatīties vecākiem nekā patiesībā esam. Bet ja runa ir par mutes dobuma veselības ietekmējošajiem faktoriem, vai jūs zinājāt, ka iztrūkstošie zobi var veicināt turpmāku citu zobu zaudēšanu, žokļa kaulu pasliktināšanos un sejas deformācijas risku?

Kā zobu implantu speciālisti mēs rūpējamies par jūsu mutes dobuma veselību, lai jūs varētu turpināt smaidīt un justies pašpārliecināti par sevi. Turpiniet lasīt, lai uzzinātu, kāpēc mēs iesakam zobu implantus, lai pasargātu jūsu veselību, kā arī uzziniet. Lai noskaidrotu, vai jums ir nepieciešama zobu implantu operācija, labi būtu atrast ķirurgu implantologu un sāplānot konsultāciju ar kādu no mūsu speciālistiem, kā arī aicinam jūs iepazīties ar zobu implantu uzbūvi.

Veidi, kā zobu implanti jūs aizsargā

Iesakām rūpēties par atlikušajiem zobiem, jo zobus notur saknes un apkārtējie zobi. Tas nozīmē, ka, zaudējot vienu zobu, palielinās risks zaudēt nākamos zobus. Effektīvākais veids, kā nepakļaut sevi šim riskam, ir jautājot zobārstam, vai esat kandidāts uz zobu implantācijas procedūru. Zobu implanti pilda balsta funkciju pārējiem tuvumā esošajiem zobiem. Tādejādi ir mazāka iespēja, ka blakus esošie zobi kļūs vaļīgi un izkritīs, jo zobi kuriem nav uz kā balstīties, sāk liekties pret tukšumu, ja vien tos, protams, neaptur zobu implanti, tad jūsu smaidam ir uz ko paļauties.

Zobu dobuma un smaganu slimības

Zobu trūkuma dēļ, palielinās arī zobu dobumu un smaganu slimību risks. Patiesībā daudz grūtāk ir kvalitatīvi tīrīt zobus vai skalot mutes dobumu, kad kāds no zobiem liecās uz iztrūkstošo zobu vietām. Ņemiet vērā arī to, ka tukšajos smaganu kanālos, kuros kādreiz bija zobi, var iekļūt pārtika, baktērijas un aplikums. Lielāko daļu mutes veselības problēmu (piemēram, smaganu slimības) izraisa neapstrādāta zobu plāksne. Labākais veids, kā uzturēt labu mutes dobuma veselību, ir aizvietot trūkstošos zobus ar zobu implantiem un ievērot labu mutes higiēnu.

Žokļa kaulu zudums

Atšķirībā no citām zobu atjaunošanas procedūrām, zobu implanti darbojas līdzīgi kā dabiska zoba sakne, lai stimulētu žokļa kaulu audus.  Žokļa kaulam ir nepieciešama slodze, lai žokļa kauls paliktu veselīgs un saglabātu tā struktūru. Pretējā gadījumā jūsu žokļa kaula veselība var pasliktināties un izraisīt sejas deformāciju. Daudzi cilvēki ar zobu protēzēm piedzīvo žokļa saraušanos, kas krasi maina sejas formu un kopējo izskatu. Jo ātrāk jūs vērsīsieties pie speciālista, jo labāk. Pat ja jums nav pietiekami daudz žokļa audu, lai atbalstītu zobu implantu, zobārsts var ieteikt kaulu transplantātu.

Zobi ir jāsargā lai mēs varētu ēst sev iemīļoto ēdienu. Ēšana nedrīkst izraisīt diskomfortu vai sāpes. Ierobežojot diētu, lai izvairītos no zobu sāpēm, var gadīties, ka atsakaties no uzturvielām bagātas pārtikas. Svarīgi ir saprast, cik ļoti mutes veselība ietekmē jūsu vispārējo veselību.

Zaudētu zobu aizstāšana ar implantiem ir ļoti būtiska, tā pasargā pārējo zobu veselību, tāpēc iesakam aplūkot zobu implantu cenas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti