Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vērtīgi ieteikumi, kā parūpēties par mājokļa drošību, dodoties ceļojumā

Rudens un ziema ir laiks, kad daudzi cilvēki, vēloties aizbēgt no aukstajiem un nepatīkamajiem laika apstākļiem, brauc ceļojumos uz siltākām zemēm – Tenerifi, Hurgadu, Madeiru un citur. Lai atpūta būtu patīkama un mierīga, pirms došanās prom no mājām vajadzētu veikt vairākus svarīgus drošības pasākumus, kas pasargās mājokli prombūtnes laikā.

1. Atstāj ieslēgtu apgaismojumu.

Lai arī šāda rīcība nesaskan ar videi draudzīgu uzvedību un netiek taupīta elektroenerģija, apgaismojuma ieslēgšana, kamēr esi prom no mājokļa, var pasargāt no krietni lielākiem zaudējumiem, piemēram, apzagšanas. Šī rīcība liks pārējiem domāt, ka dzīvoklī vai mājā kāds atrodas, tādēļ šāds objekts nebūs pievilcīgs ļaundaru acīs. Jāpiebilst, ka ticamākam efektam iespējams arī ierīkot gaismas, kas ieslēdzas un izslēdzas ar taimera palīdzību.

2. Atver aizkarus vai žalūzijas.

Arī šī ir efektīva rīcība gadījumos, kad vēlies panākt, lai citi domātu, ka mājoklī kāds ir. Taču šajā situācijā vajadzētu parūpēties par to, lai no redzesloka tiktu novāktas visas vērtslietas, kas piesaistītu zagļus. Šis aspekts īpaši svarīgs ir tieši tiem, kuri dzīvo mājā vai pirmā stāva dzīvokļos.

3. Parūpējies par apdrošināšanu.

Lai arī šī ir pašsaprotama lieta, par kuru nedrīkst aizmirst, dodoties prom no mājokļa uz ilgāku laiku, joprojām ir pietiekami daudz cilvēku, kuru uzskata, ka uz šo polisi var ietaupīt. Iespējams, arī Tu nezini, cik ļoti dzīvokļa apdrošināšana var Tev palīdzēt. Ne tikai laupīšanas gadījumā, bet arī citās situācijās, piemēram, kad noticis ugunsgrēks, ūdens noplūde, dabas stihiju radītie bojājumi un daudzas citas situācijas, kas rada izdevumus.

Ir vērts ieguldīt sava mājokļa apdrošināšanā, jo tas var Tevi paglābt no vēl lielākiem zaudējumiem. Ienāc Compensa.lv un uzzini, kādi vēl riski ietilpst mājokļa apdrošināšanas polisē!

4. Atstāj auto uz piebraucamā ceļa.

Lai arī šis var nebūt praktiskākais paņēmiens, ko izvēlēties, taču, ja Tavā ģimenē ir vairākas automašīnas, būtu prātīgi vismaz vienu no tām atstāt uz piebraucamā ceļa, kas radīs iespaidu, ka kāds ir mājās. Bieži vien mēdz gadīties, ka cilvēki, dodoties uz lidostu, brauc ar savu personīgo transportu, ko pēcāk atstāj maksas stāvvietā, taču padomā rūpīgi, vai izdevīgāk un drošāk nebūtu izvēlēties sabiedrisko transportu, atstājot mašīnu mājās?

5. Atsakies no regulārajiem sūtījumiem uz mājām.

Ja pie mājokļa durvīm vai pastkastītē ir sakrājusies acīmredzama čupiņa ar lietām, kuras sen neviens nav aizticis, šī ir pirmā zīme, kas nodod ziņojumu – mājā vai dzīvoklī neviena nav. Lai no tā izvairītos, centies uz prombūtnes laiku atteikt visas piegādes, taču, ja tas nav iespējams, palūdz kaimiņam, draugam vai citam uzticamam cilvēkam, lai paņem visas piegādātās lietas pie sevis, kamēr esi prom.

6. Izvairies no savu plānu izklāstīšanas sociālajos medijos.

Lai arī, cik ļoti gribētos ievietot Instagram vai Facebook foto no pludmales, kurā atrodies, kamēr citi mājās tinas biezās šallēs un nēsā mēteļus, no tā vajadzētu izvairīties. Kaut vai līdz brīdim, kad atgriezies atpakaļ mājās. Arī pēc ceļojuma iespējams izveidot veselu albumu ar labākajiem foto un ievietot tos sociālajos medijos. Taču šāda rīcība, esot citā valstī, ir diezgan riskanta, jo Tu nekad nevari zināt, kurš cilvēks šo informāciju var izmantot ļaunprātīgiem nolūkiem.

7. Pabrīdini savus kaimiņus.

Šis ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ vērts uzturēt labas attiecības ar kaimiņiem, neatkarīgi no tā, vai dzīvo mājā vai dzīvoklī. Viņi būs pirmie, kas varēs pabrīdināt, ja novēros ko aizdomīgu, kā arī spēs pieskatīt Tavu mājokli prombūtnes laikā. Varbūt jau šodien ir vērts paķert kādu našķi un aiziet ciemos pie saviem kaimiņiem?

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti