Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vērtīgi padomi ceļošanai pa Eiropu ar nelielu budžetu

Vasara teju vai klāt, un tas nozīmē to, ka klāt arī karstākais ceļojumu laiks. Ja arī tu plāno apskatīt Eiropas valstis atvaļinājuma laikā un vēlies ietaupīt, tad šeit būs pāris padomi, kas varētu palīdzēt.

Ceļojumā ar stopiem

Lētakais veids, kā pārvietoties no Latvijas uz otru Eiropas valsti noteikti ir stopēšana. Patiesībā šis, šķiet, ir vienīgais veids, kā iespējams ātri un bez maksas nokļūt līdz galamērķim. Protams, ne visi ir gatavi to darīt, un tas ir saprotams, jo tas nav drošākais pārvietošanās veids. Bet, lai to padarītu nedaudz drošāku, ieteiktu stopēt divatā un pievērst uzmanību tam, kāds šķiet autovadītājs.

Ar lidmašīnu, vilcienu vai autobusu

Ja neesi gatavs stopēt mašīnas, tad varbūt esi gatavs lidot ar lidmašīnu? Jā, tam būs nepieciešama nauda, bet arī galamērķī nonāksi ātrāk, ērtāk un jā, arī drošāk. Mūsdienu lidsabiedrības piedāvā maciņam ļoti draudzīgus pārvietošanās veidus. Vajag tikai “trāpīt” uz pēdējā brīža piedāvājumiem vai pasūtīt biļeti jau laicīgi akciju laikā.

Arī pārvietošanās ar vilcienu vai autobusu nav nemaz tik dārga, turklāt tas ir ērtāk, nekā tu domā! Arī šeit būtu ieteikums biļetes iegādāties jau laicīgi. Starp citu, stopēšanu, braucienu ar vilcienu, autobusu un lidmašīnu var arī apvienot, skatoties uz to, kad un kur dodies, cik ātri tev tur nepieciešams nonākt u.tml.

Naktsmājas dabā vai CouchSurfing

Lielisks veids, kā nemaksāt par nakšņošanu, ir izmantot aplikācijas CouchSurfing piedāvāto iespēju nakšņot pie kāda, kas atrodas konkrētajā valstī un pilsētā. Tas ir arī lielisks veids, kā iepazīties ar jauniem cilvēkiem un iegūt draugus ārzemēs. Turklāt visbiežāk cilvēki, kas piedāvā naktsmājas, ir ļoti atvērti un labprāt pastāstīs par vietām, kuras konkrētajā valstī noteikti vajadzētu apskatīt, no kā uzmanīties u.tml.

Tiesa, pirms doties pie kāda uz mājām, vajadzētu izlasīt atsauksmes, apskatīt attēlus u.c., ko arī piedāvā šī aplikācija. Turklāt var gadīties situācija, kad uzņēmējs tomēr nevar nodrošināt naktsmājas, tādēļ šādā gadījumām vajadzētu būt plānam B. Protams, vari doties uz viesnīcu vai hosteli, bet daudz lētāks variants būs nakšņošana teltī. Bez šaubām celt telti pilsētas parkā tev neviens neļaus, bet, ja atrodies tuvāk dabai vai pat pie privātmājām, vari pajautāt, varbūt tev ļaus pārnakšņot pagalmā. Trešā iespēja ir kempingi. Šķiet, tie ir katrā valstī. Par to gan, visticamāk, būs jāmaksā, bet maksa par to var būt vien pāris eiro, kas noteikti ir lētāk, nekā nakšņošana viesnīcā.

Starp citu, pastāv tāda iespēja kā patēriņa kredīts, kas ļauj aizņemties noteiktu naudas summu arī ar mērķi doties ceļojumā. Turklāt atmaksas termiņš ir līdz pat vienam gadam, un aizņemties iespējams līdz 1500 eiro. Bet, protams, pirms to darīt, jāizvērtē, vai tiešām kredītu varēsi laicīgi atmaksāt. Pret ikvienu aizdevumu jāattiecas atbildīgi!

Izvairies no tūristu restorāniem

Atrodoties kādā citā valstī, iespējams, galvaspilsētā, esi pamanījis pie restorānu ieejām uzrakstus angļu valodā, vai ne? Visbiežāk tas norāda uz to, ka šī ir īsta tūristu vieta, kas nozīmē, ka tā būs arī dārga. Tā vietā labāk dodies uz kādu vietēju kafejnīcu, jā, ar uzrakstiem valsts valodā. Tur būs ne tikai garšīgāks ēdiens, bet arī zemākas cenas.

Protams, vislētāk būs, ja ēdienu iegādāsies veikalā un, piemēram, dosies uz parku piknikā. Šī iespēja, lai gan patiešām ir daudz izdevīgāka, tā nepiedāvā nobaudīt ēdienus no vietējās virtuves. Tādēļ izdomā, ko vēlies vairāk – ietaupīt naudu vai iepazīt jaunu valsti un kultūru cik nu labi vien iespējams.

Ceļošana pa Eiropu arī ar nelielu budžetu ir iespējama. Lai izdodas!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Kapu pieminekļi mirušo piemiņai un godināšanai

Cilvēks dzīvo tik ilgi, cik ilgi saglabājam viņu savās atmiņās. Rūpējoties par aizgājēja piemiņu, kapavietā vēlams uzstādīt kapu apmali vai kapu pieminekli. Tas ļaus nekļūdīgi atrast mirušā kapu n...

Padomi, kas efektīvi ļaus plānot atvaļinājumu

Plānojot atvaļinājumu, svarīgi ir rūpīgi izplānot katru tā posmu, lai nodrošinātu, ka brīvdienas tiek pavadītas maksimāli patīkami un efektīvi. Te nav runa tikai par maršruta izplānošanu vai ...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti