Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Fokuss uz izcilību un garšu eksporta potenciāls

Dienas starta 2013 žūrija – uzņēmuma IT Sapiens īpašniece, projekta Dienas starts 2012 dalībniece Eva Narunovska, uzņēmējs, Valmiermuižas alus līdzīpašnieks Aigars Ruņģis, LU Ekonomikas un vadības fakultātes pasniedzējs, konsultants LU biznesa inkubatorā Egīls Fortiņš – projekta noslēgumā vērtē Dienas starta dalībnieku, septiņu jauno uzņēmēju, paveikto biznesā gada laikā.

Valters Zirdziņš, SIA Dilles un loki, atvēris Valtera restorānu.

Eva Narunovska:

Valteram šīgada laikā ir izdevies ne vien izveidot lielisku restorānu atbilstoši «Latvijas garšas» koncepcijai, bet arī radīt omulīgas telpas ar oriģinālu interjeru, apgaismojumu, mūziku, nostabilizēt personāla un apkalpošanas kvalitāti, gūt stabilu pieprasījumu un pats galvenais - burvīgu produktu un apmierinātus klientus. Bet tas vēl nav viss, viņš ir paguvis ieviest inovatīvas idejas, piemēram, man ļoti patīk ideja par pavāra bāru. Pavāram, satiekot klientu aci pret aci, šī varētu būt papildu motivācija ēdiena gatavošanā, bet klientam šī būtu interesanta pieredze. Es Valteram varu vien novēlēt saglabāt šo iedvesmas dzirksteli apvienojumā ar lielisku izpildījumu arī turpmāk, kā arī rast iespēju apkalpot vairāk klientu un paplašināties - lai ko tas nozīmētu Valtera izpratnē un izpildījumā!

Aigars Ruņģis:

Valters savu profesionālo mūžu veltījis pavārmākslas izcilības kopšanai. Viņš ir skaidri definējis restorāna latviskās vērtības, kas balstītas viņa pārliecībā. Restorāns ir viņa vienīgā nodarbošanās, kam viņš velta visu savu darba laiku. Fokusēšanās ir pamatā izcilībai. Iedvesmojošs piemērs, kā no darba ņēmēja kļūt par darba devēju astoņiem cilvēkiem. Izveidota uzticama komanda, un restorāns, citējot Valteru, «darbojas kā pulkstenis». Saimnieks pēc atvēršanas gan neguļ uz lauriem, bet nepārtraukti turpina gan pilnīgot piedāvājumu, gan piesaistīt klientus. Rezultātā uzņēmums ir pelnošs un nedzīvo pāri savām iespējām. Lielākais izaicinājums - turpināt piedāvāt tikai Latvijā dzimušus produktus. Paradoksāli – veidot virtuvi  tikai no Latvijas produktiem visu gadu ir daudz grūtāk nekā no importētiem, jo zemnieki Latvijā nevar nodrošināt nemainīgi augstu kvalitāti un piegāžu regularitāti visa gada garumā. Valters ir pelnījs cieņu, ka izvēlējies iet restorānu biznesā grūtāko ceļu - piedāvāt ēdienkartē ēdienus tikai no vietējiem produktiem.  Tas Valtera restorānu padara unikālu Latvijā. Valters ar savu pārliecību spēj iedvesmot. Mani uzrunā viņa spēja vairot nacionālpatriotismu caur mūsdienu latviešu virtuvi. Vai mīlestība uz valsti arī iet caur vēderu? Tūristi ēdināšanas piedāvājumu Latvijā novērtē ļoti augstu. Šodien pasaules gardēžu galamērķis vairs nav Francija vai Spānija, bet Skandināvija. Kāpēc lai rītdien tā nebūtu Latvija? «Vecajā Eiropā» jauno Eiropas valstu garšas kļūst par modes lietu. Latvijas garšu eksportam ir potenciāls.

Egīls Fortiņš:

Valtera pieteiktās restorāna idejas attīstību atviegloja tas, ka jau pašā projekta sākumā bija gandrīz gatava reāla attīstības koncepcija. Problēmas, kas radās laika gaitā, ir zināmā mērā klasiskas. To pārvarēšana ikvienam ir pārbaudījums uzņēmējdarbības spējām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli


Jaunumi

Vairāk Jaunumi