Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pētījumā noskaidro, ka sekss sadedzina tikai 21 kaloriju

Par spīti agrākajiem aprēķiniem, seksa laikā tiek sadedzināta tikai nieka 21 kalorija, noskaidrojuši Alabamas universitātes Birmingemā zinātnieki.

Akadēmiskajā žurnālā New England Journal of Medicine publicētais pētījums apgāž mītu, ka seksuālas izpriecas ir līdzvērtīgas enerģiskam treniņam sporta zālē.

Lielākajā daļā internetā sastopamo publikāciju aprēķināts, cik kaloriju varētu pazaudēt stundas laikā, taču jaunajā pētījumā ņemts vērā vidējais dzimumakta ilgums - sešas minūtes.

Galvenais pētnieks doktors Deivids Alisons pārbaudīja vairākus populārus pieņēmumus par veselību un svara zaudēšanu, piemēram, vai sporta stundām ir labvēlīga ietekme uz skolēnu veselību un vai brokastu izlaišana noved pie svara pieauguma.

"Kā veselības jomas profesionāļiem mums jāuztur augsti standarti, lai publiski paziņojumi par veselības jautājumiem būtu balstīti uz precīzu zinātnisku izpēti," paziņoja Alisons. "Vissvarīgākā ir pierādīšana."

Tomēr telekanāls CBS norāda, ka citi zinātnieki apšauba pētījuma mērķi, jo tas finansēts no tādu kompāniju kā Coca-Cola un McDonald's kabatas.

Tikmēr Alisons uzsver, ka pētnieku komanda esot vēlējusies apgāzt nepareizus priekšstatus, ko izplata pašpasludināti veselības jomas eksperti.

"Par spīti zinātniskajiem atklājumiem, šos mītus kultivē sociālajos tīklos, televīzijas ziņu raidījumos un dietoloģijas mācību grāmatās," teica pētījuma līdzautore doktore Krista Kasaca. "Mums, zinātniekiem, pierādījumi jāatspoguļo precīzi, nesekmējot nepareizu priekšstatu veidošanos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko