Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Zviedrijā atklāts muzejs neveiksmīgiem jauninājumiem

Zviedrijas pilsētā Helsingborjā atklāts Neveiksmju muzejs (Museum of Failures), kurā apmeklētāji var apskatīt dažādus jauninājumus, kas izrādījušies neveiksmīgi.

Muzeja kurators ir 43 gadus vecais klīniskais psihologs Semjuels Vests. "Mēs zinām, ka aptuveni 80% līdz 90% inovācijas projektu cieš neveiksmi un mēs par tiem nekad neuzzinām," saka Semjuels un norāda, ka mēs no šiem produktiem varam mācīties.

Daži no muzejā apskatāmajiem produktiem ir radušies, kad zīmoli mēģinājuši dažādot savu piedāvājumu, savukārt citi radušies, mēģinot risināt problēmas neparastos veidos.

Piemēram, viens no izstādē apskatāmajiem produktiem ir 200 ASV dolāru vērtais TwitterPeek - produkts, kas ļauj piekļūt tikai sociālajam tīklam Twitter.

Neatkarīgi no trūkumiem, kas ir izstādē apskatāmajiem produktiem, tie visi ir mēģinājuši ieviest jauninājumus savā konkrētajā jomā. "Es patiesi ticu, ka sabiedrība nepietiekami novērtē neveiksmes," atklāja Vests, piebilstot, ka "mēs esam pārāk apsēsti ar panākumiem."

 

Top komentāri

izgudrojumi kā idiotšovs
i
Daži ''izgudrojumi'' ir nolemti neveiksmei. Pat ja cilvēks ir klīnisks twitteratkarīgais, viņam pietiks saprāta, lai neizmestu 200 dolārus par nekam citam nederīgu ierīci, kas ļauj tikai savienoties ar twitter tīklu. Pat ja reklamētāji uzskata cilvēkus par idiotiem, reizēm viņi paši var nonākt idiotu lomā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko