Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Vinsents Kasels: Džeisona Borna filmas atgādina ļoti dārgu dokumentālo kino

Ja lūgsiet, lai franču aktieris Vinsents Kasels rezumē, kas ir Borna filmu sērijas būtība, viņa atbilde būs: "Realitāte." Piektajā franšīzes daļā Kasels līdzās Metam Deimonam atveido vienu no galvenajām lomām, abu sāncensību vērot ir aizraujoši.

Aktieris ir iecienīts gan Eiropā, gan Holivudā. Viņa varoņi nereti ir bīstami, ar šerpu, izaicinošu raksturu. Kasela lomu sarakstā ir tādas kritiķu novērtētas un skatītāju iemīļotas filmas kā Oušena ducis/Ocean's Twelve, Austrumu solījumi/Eastern Promises, Melnais gulbis/Black Swan, Bīstamā metode/A Dangerous Method un Transs/Trance. Šoruden Latvijā tiks izrādīta vēl viena svaiga kinolente ar Kasela dalību - režijas brīnumbērna Ksavjē Dolana Tas ir tikai pasaules gals/It's Only the End of the World, kas pavasarī Kannu festivālā ieguva Žūrijas balvu. Intervijā, kura tapusi filmu studijā Universal Pictures*, Kasels atklāj spiegu trillera Džeisons Borns tapšanas aizkulises.

Pastāstiet par savu varoni un to, kā viņš iederas sižetā?

Katrā Borna filmā ir savs "aģents", un šajā filmā tas esmu es. Man šķiet, ka šoreiz Pols Grīngrāss mēģinājis šim tēlam piešķirt mazliet vairāk dziļuma, lai mēs kaut nedaudz saprastu, kāpēc viņš to visu dara, kāpēc ir tik nikns uz Džeisonu Bornu, un šoreiz tas izpaužas vēl personīgāk nekā pēdējās filmās.

Jūs reiz teicāt, ka jums patīk ienirt lomā un ka jums tā jāizdzīvo ar ķermeni. Šī loma taču tam ir ideāla?

Nu, savā ziņā jā, pat pārāk! Tā, protams, ir ļoti fiziska loma - mēs braucam ar mašīnu, skrienam, šaujam un slēpjamies. Gluži kā pantomīmā.

Vai jums šie lomas fiziskie elementi sagādāja grūtības?

Jā, dažreiz. Daži, atceros, bija ļoti grūti, īpaši cīņa un arī epizode ar mašīnu - tik bīstami, ka 99 procenti jāizpilda "īstajiem" puišiem - kaskadieriem.

Metam Deimonam bieži patīk pašam izpildīt savus trikus. Kāda bija jūsu pieeja?

Tu izpildi tos, kurus spēj. Triki paši par sevi ir īsta māksla, un tie ir patiešām grūti. Līdz ar to vari izpildīt visu, kas vajadzīgs cīņai, bet tas, ko filmā veic ar mašīnām, - to kā aktieris nespēj. Un jebkurā gadījumā to arī neļaus apdrošinātāji.

Filmēšanās noteikti bija nogurdinoša. Ko jūs darījāt katras uzņemšanas dienas beigās?

Gājām uz masāžu. Kad visu dienu filmē kaujas epizodes, ar visiem dubliem un rakursiem, tad masāža ir vienīgais, kas vajadzīgs, jo sevišķi, ja vairs neesi 20 gadu vecs. Tikai tā vari pamosties un nākamajā dienā atkal darīt to pašu, citādi tas nav iespējams.

Rezumējiet, kāda bija filmēšanās Džeisonā Bornā.

Tas bija ilgi, ļoti ilgi. Un, kad tā saku, nerunāju par pašu filmēšanu, jo, kad ierodies uzņemšanas laukumā, viss notiek - filmēšanas grupa strādā ļoti ātri un visu cauru dienu. Tomēr visā visumā norisinās tik daudz kas, ir iesaistīts tik daudz cilvēku, ka rodas sajūta, it kā tu būtu apmaldījies elles priekškambaros. Man elle būtu Lasvegasā - tu tur atrodies un gaidi, kad tev piezvanīs, un reizēm tev piezvana un saka: "Labi, mums jūs vajadzēs ap desmitiem vakarā, varbūt divpadsmitos vai divos naktī." Galu galā tev piezvana pusčetros, un tu neesi gulējis, bet atgriezies filmēšanas laukumā, iekāp mašīnā, un tev liek lēkt no tilta vai darīt ko tamlīdzīgu.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 28. jūlija, numurā! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja