Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

8. Ielu Mūzikas Diena pulcēs vairāk kā 130 mūziķus

Ostas svētku ietvaros Ielu Mūzikas Diena šo sestdien, 18. augustā no plkst. 12.00 līdz 21.00 piecās dažādās Rīgas vietās: Zviedru vārtos, Smilšu ielā, Valņu ielā, Kaļķu ielā, Rīdzenes ielā un Bastejkalnā ieskandinās Rīgu ar vidažādāko žanru mūziku un pulcēs vienkopus vairāk kā 130 mūziķus un grupas no visas Latvijas.

Jau astoto gadu pēc kārtas Rīgas svētku un Ostas svētku ietvaros notiek Ielu Mūzikas Diena, kas šogad klausītājus pārsteigs ar katrai vietai raksturīgo skanējumu no plkst. 12.00 līdz plkst. 21.00.  Katrs mūziķis spēlē vismaz 30 minūtes, kas ļaus vienas dienas ietvaros dzirdēt visdažādākos mūzikas žanrus un iepazīties ar mūziķiem. Zviedru vārtos būs dzirdams akustisks skanējums, Kaļķu un Vaļņu ielas vietās SKANĒS jautrāki ritmi, savukārt Bastejkalnā mūzika būs mierīgāka. Galerijā Centrs, kurai izvijas cauri Rīdzenes iela, būs novietotas klavieres, kas visas dienas garumā pulcēs mūziķus un grupas, kā arī organizatori aicina katru iesaistīties performancē ikvienu, kurš vēlas uzdrīkstēties mūzicēt. Pēdējā mirkļa muzikantus, kas vēlas pamēģināt uzstāties “aci pret aci” ar skatītāju bez ierastās skatuves, gaidām Ielu Mūzikas Dienas informācijas teltī Bastejkalnā, lai rastu iespēju pamēģināt iejusties ielu mūziķa tēlā.

“Jebkuram mūziķim vai entuziastam iesaku piedalīties Ielu Mūzikas dienā, jo, spēlējot uz ielas, visgrūtākais ir spert pirmo soli. Apstāties, izvēlēties vietu, kur spēlēt, attaisīt koferi, izvilkt instrumentu un sākt muzicēt. Pēc mirkļa jau paliek vieglāk. Tieši to manī ielu kultūra  ir ieaudzinājusi - kā spert pirmo soli un nebaidīties no kritikas. Tāpēc Ielu Mūzikas Diena ir īpaša. Svinēt un cienīt uzdrīkstēšanos, un reizē sniegt baudījumu arī klausītājiem, kuri ir izsalkuši pēc jaunas mākslas. Kur vēl labāka vieta, kur to darīt, ja ne Rīgas sirdī – Vecrīgā,” stāsta ģitārists Gints Smukais, kas savu mūzikālo karjeru ir uzsācis, spēlējot uz ielas. Augusta beigās mūziķim gaidāms pirmais albums Flourish .

“Ik gadu gaidot pirmos mūziķu pieteikumus uz Ielu Mūzikas Dienu, man pašai vienmēr rodas jautājums – kā būs šogad, ar ko mūsu veidotais pasākums var būt īpašs gan pašiem mūziķiem, gan klausītājiem/skatītājiem? Un atkal no jauna varu apliecināt – ir milzīgs gandarījums par tiem, kuri atsaukušies atkārtoti, izvēloties Ielu Mūzikas Dienu kā lielisku apliecināšanās veidu dalīties ar savu muzikālo pasauli, un pateicība tiem, kas piedalīsies pirmo gadu. Un būsim šogad īpaši – tāda žanru daudzveidība vēl līdz šim nav tikusi pārstāvēta, tāpat – šogad Bastejkalns būs atvērts daudz lielākai auditorijai. Mani vēl līdz šim fascinē tas, ka programmu pēc būtības neveidojam mēs, organizatori, bet visu savā veidā nosaka paši mūziķi. Aicinu ikvienu svētku apmeklētāju piestāt pie mūsu “skatuvēm” un kaut uz mirkli baudīt kvalitatīvu mūziku, kas veido īpašu skanējumu tieši uz ielas”, stāsta un aicina Ielu Mūzikas Dienas producente Linda Krūkle.  

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Vairākās vietās Rīgā

Kad?

18. augusts, 2018

12.00-21.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja