Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liepājas vasaru Liepājā atklās ar Verdi Rekviēmu

Sestdien, 18.augustā, ar koncertu Gintars Rinkevičs. Verdi Rekviēms koncertzālē Lielais dzintars tiks atklāts festivāls Liepājas vasara. Kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) šo vērienīgo, dramatisko opusu atskaņos Valsts Akadēmiskais koris Latvija un solisti.

Džuzepe Verdi tiek dēvēts par pēdējo lielo itāļu klasiķi un klausītājiem, protams, vislabāk ir zināmas viņa operas. Komponista daiļrades popularitāte skaidrojama ar tās dziļo tautiskumu, organisko un nesaraujamo saikni ar savas zemes kultūru, dzīves reālismu, augsto humānismu un neparasto melodisko bagātību.

Stila ziņā Verdi Rekviēms atgādina viņa vēlīnās operas, visvairāk – Aīdu. Tas ir dziļi dramatisks skaņdarbs, ar romantisma laikmetam raksturīgām pārdzīvojumu vētrām. Rekviēms rakstīts, izmantojot kanonisko tekstu latīņu valodā, tomēr bieži vien tas tiek uztverts kā izcila muzikāla drāma un ne tik daudz kā garīgs sacerējums. Verdi Rekviēms, līdzās Mocarta sēru mesai, ir viens no visbiežāk atskaņotajiem šī žanra darbiem, kas sola neaizmirstamus emocionāla pārdzīvojuma brīžus.

Pie diriģenta pults sestdienas vakarā stāsies LSO galvenais diriģents Gintars Rinkevičs, kurš Rekviēma atskaņojumā aicinājis piedalīties četrus solistus – Lietuvas Nacionālās operas un baleta teātra vadošo lomu interpreti  Sandru Janušaiti (soprāns), Latvijas Nacionālās operas solistus Kristīni Zadovsku (mecosoprāns) un Rihardu Mačanovski (basbaritons), kā arī Ukrainas Nacionālās operas solistu Valentīnu Ditjuku (tenors), – un VAK Latvija. Koncerts organizēts sadarbībā ar 21. Garīgās mūzikas festivālu.

Festivāls Liepājas vasara norisināsies no 18. līdz 25. augustam, turpinājumā piedāvājot Liepājas Mežragu kvarteta un viņu draugu koncertu, savukārt noslēgumā – pasaulslavenā latviešu operdziedātāja Maija Kovaļevska un LSO diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā. Atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Liepājas koncertzāle Lielais dzintars, Radio 8, Liepāja

Kad?

18. augusts, 2018

18.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja