Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Divas bērnu un jauniešu darbu izstādes Kultūras pilī Ziemeļblāzma

Kultūras pils ‘Ziemeļblāzma izstāžu zālē no 10. aprīļa līdz 6. maijam būs apskatāma Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde Ķermeņa valoda. Izstādes vienojošais aspekts ir jauno mākslinieku meklējumi un mēģinājumi attēlot cilvēku – sevi, savu laikabiedru, kādu to redzam, pazīstam vai jūtam. Savukārt, Rīgas bērnu un jauniešu centra Mīlgrāvis veidoto vizuāli plastiskās mākslas konkursa izstādi Gleznojumi uz zīda un stikla. Mūzika iespējams apskatīt no 10. līdz 27. aprīlim.

Mūsu ķermenis ir tas, kas ļauj mums būt šeit, uz Zemes, piedalīties dzīvē, baudīt to un dažādi izpausties. Ķermeņa valoda ir viena no mūsu saziņas formām. Apzināti, vai ne, bet ļoti daudz informācijas mēs nododam citiem ar neverbālās komunikācijas – ķermeņa valodas – palīdzību. Pozas, žesti un mīmika neslēpti pauž to, ko cilvēks patiesībā grib sacīt. Varētu teikt, ka ķermeņa valoda ir palīgs, veidojot attiecības ar pasauli un līdzcilvēkiem.  

Visās mākslas jomās cilvēka ķermenis ir neatņemama sastāvdaļa, tas vienmēr ir klātesošs radošajos procesos, tas tiek attēlots mākslas darbos un pat piedalās tajos. Vizuālajā mākslā tam dota goda vieta – tas tiek zīmēts, gleznots, atveidots visdažādākajos veidos un materiālos. Iepazīt cilvēka ķermeņa proporciju likumsakarības, fiziskās anatomijas specifiku, tā funkciju telpā, ir gana sarežģīti un laikietilpīgi.

Izstādē Ķermeņa valoda ir eksponēti Jaņa Rozentāla Mākslas skolas audzēkņu darbi – gleznas, zīmējumi, skices. Tie ir dažāda veida un gatavības pakāpes darbi - ir patstāvīgi veikti mājas darbi, ir klases darbi, un arī skolas nobeiguma darbi. Izstāde sniedz ieskatu jauno mākslinieku pasaules redzējumā un izaugsmē, apgūstot šo tik sarežģīto un reizē tik vienkāršo objektu – cilvēku.

Bērnu un jauniešu centrs Mīlgrāvis jau 13. reizi organizē zīda apgleznošanas konkursu un šī gada tēma ir Mūzika. Bērnu un jauniešu gleznojumi uz zīda un stikla ataino viņu emocijas, klausoties mūziku. Jaunos māksliniekus iedvesmojuši arī mūzikas instrumenti – to forma, krāsa un silueti. Senajā un sarežģītajā zīda apgleznošanas tehnikā veidotie darbi ir koši un daudzveidīgi. Darbu kompozīciju pamatā ir krāsu un kontūru saspēle visdažādākajās variācijās - dekoratīvi laukumi, zīda glezniecībā raksturīgās spilgtās krāsas un maigas toņu pārejas.

Ieeja abās izstādēs - bez maksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras pils Ziemeļblāzma, Ziemeļblāzmas 36

Kad?

10. aprīlis, 2018 – 6. maijs, 2018

Pr. -Sv. 9 -19.30

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja