Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

DJ Monsta un Laima Jansone LNSO koncertprogrammā

Latvijas Nacionālais Simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz neparastu un aizraujošu kamermūzikas koncertu, kur kopā ar stīgu kvarteta mūziķiem Ilzi Kirsanovu (I vijole), Raimondu Melderi (II vijole), Lieni Beitāni (alts) un Dianu Ozoliņu (čells) uzstāsies LNSO pirmais obojists Egils Upatnieks, pirmais tubists Raivis Māgurs un divi īpaši viesi – koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta.

Jaunajā kamermūzikas programmā Raimonda Meldera iedvesmotais LNSO mūziķu ansamblis iekļāvis libāniešu ūda virtuoza un komponista Rabiha Abū Halila Arābu valsi stīgu kvartetam un dīdžejam, latviešu intelektuāļa Rolanda Kronlaka Sarunas obojai un stīgu kvartetam un Alfrēda Šnitkes Trešo stīgu kvartetu, kurā atbalsojas renesanses laiks (Orlando di Laso sakrālā mūzika), bēthovenisks klasicisms (Lielā fūga op. 133) un postmodernisms (monogramma DSCH).

DJ Monsta ir pieredzes bagātākais Latvijas dīdžejs, elektronikas un vinila plašu skrečošanas mākslas jeb scratch stila meistars. Viņš sadarbojies ar visdažādāko jomu mūziķiem no vācu nu-jazz meistara Renegades of Jazz un daudzpusīgākā latviešu saksofonista Denisa Paškeviča līdz pat Latvijas Radio korim un Latvijas Nacionālajam simfoniskajam orķestrim (projekts NiMo ar Niku Gothamu). 2014. gadā Monsta kļuva par Latvijas dīdžeju čempionāta RedBullThre3Style čempionu un 2016. gadā ieguva 11. vietu DMC Online Dj pasaules čempionātā. DJ Monsta jaunākais izaicinājums ir latviešu tradicionālās tautasmūzikas projekti.

Laima Jansone savā mūzikā apvieno etnogrāfisko un elektrisko kokļu skaņas, lielu nozīmi piešķirot improvizācijai. Uzstājas Latvijā, citās Eiropas valstīs, Japānā, Austrālijā. Spēlējusi ar Valsts kamerorķestri Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio kori, etnodžeza trio Zarbugans. 2011. gadā uz galvenās skatuves uzstājās pasaules plašākajā world music gadatirgū WOMEX un sadarbībā ar režisoru Olafu Okonovu izdeva DVD un CD ierakstu Sidrabs. Nominēta Lielajai mūzikas balvai 2013 kategorijā Gada jaunais mākslinieks. Pēdējo gadu spilgtākie notikumi ieraksts ar Renāru Kauperu, sadarbība ar grupu Astro’n’out, uzstāšanās ar Fēru salu dziedātāju Eivoru un kopā ar DJ Monsta izveidotā koncertprogramma Zeme.

Jaunieši un studenti, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, stundu pirms koncerta var iegādāties neizpirktās biļetes par 5 EUR.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Lielā Ģilde, Amatu 6

Kad?

15. marts, 2018

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja