Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Galerijā Romas dārzs un Art Hotel Roma iekšpagalmā vienlaikus atklās divas izstādes

Atklās tēlnieces Andas Poikānes izstādi 442 stundas un gleznotājam Edmundam Lūcim veltīto izstādi Venēcija. Šī būs divu mākslinieku satikšanās, eksponējot dažādu mākslas žanru un mediju darbus, kas aptvers galerijas Romas dārzs izstāžu zāles un viesnīcas Art Hotel Roma iekšpagalmu.

„Lai kājām no Liepājas nokļūtu Romā, ceļā būtu jāpavada 442 stundas. Ja dienā ietu piecas stundas, tad Roma būtu sasniegta apmēram trīs mēnešu laikā. Ja par Romu domātu tieši tikpat daudz stundas, kas tā būtu par izdomātu vietu? Vietu nosaukumi, pārnesti uz citu ģeogrāfiju, veido jaunu iztēles telpu. Šajā gadījumā – Romas dārzs”, tā par izstādes koncepciju un nosaukuma ideju stāsta māksliniece Anda Poikāne.

Galerijā abas izstādes veido vienotu veselumu no abu mākslinieku radošās darbības formām – terakotas skulptūrām, gleznām, videodarbiem un zīmējumiem, veidojot noteiktu kompozīciju saskaņā ar izvēlēto tēmu.

Iekšpagalmā pie galerijas „Romas dārzs” eksponēta A. Poikānes izstādes daļa Virszemes dārzs, kur teritorijā ap strūklaku būs iluziori dārza fragmenti un terakotas skulptūras. Savukārt galerijas izstāžu zālēs būs A. Poikānes ekspozīcija Paralēlie dārzi ar videodarbu projekcijām, kuru līdzautors ir videomākslinieks Raitis Vulfs, terakotas skulptūrām, zīmējumiem un jaukta materiāla tēlniecisku objektu kompozīcijām.

Galerijas Romas dārzs ekspozīcijas ideju A. Poikāne izvēlējusies veidot kā 442 stundu ceļojumu uz iedomātu Romu, kurā par ceļabiedru kļūst 2017. gadā mūžībā aizgājušais gleznotājs Edmunds Lūcis. Izstādes daļa Venēcija ir retrospektīvs ieskats gleznotāja daiļradē un reizē abu mākslinieku radošās saskares punkts.

Māksliniekam Edmundam Lūcim veltītajā izstādē Venēcija skatāmas gleznas no galerijas un citām privātām kolekcijām, saistītas ar Venēcijas tematiku. Kompozīcija tiks papildināta ar E. Lūča video filmu GOD, kas rādīta 55. Venēcijas mākslas biennāles izstādē Personal Structures.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Romas dārzs un viesnīca Art Hotel Roma

Kad?

7. jūlijs, 2020 – 26. septembris, 2020

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja