Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Gleznotājas Anitas Arbidānes izstāde Atdzimšana

Izstāde Atdzimšana ir pēdējo 8 gadu laikā tapušais gleznu cikls, cieņas apliecinājums klasiskām mākslas vērtībām reālistiskajai glezniecībai, Renesanses mākslai, mākslai ārpus laikmetīgā un konceptuālā robežām. /Anita Arbidāne

Cikla tematika ir klasisko un reliģisko mītu interpretācijas, citāti no mākslas vēstures - Ieva, Medūza, Lēda, Lukrēcija, Trīs Grācijas, Dionīsa balle u. c. Mana līdzšinējā glezniecība balstās dziļā un patiesā interesē par klasisko reālistisko glezniecību, taču māksla ir arī rotaļa ar sarežģītiem uzdevumiem, spēja šķietami nenopietni uzlūkot nopietno, tādēļ Atdzimšanas darbus caurstrāvo viegls humors.
     

Daži darbi atgādina reibuma stāvokli, neparasti skatītu realitāti pat provokāciju ar sievietes tēlu, kā galveno vēstījuma nesēju. Sievietes ķermenis ir viens no mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, ar kura palīdzību tiek risināti personiski un būtiski jautājumi par sievietes lomu, lomas maiņu, sievietes ķermeņa ekspluatāciju un sievišķo pirmsākumu. Gleznās attēlotās sievietes ir koķetes, bērni, upuri, dēmoni un mātes. Tās ir emancipētas būtnes, kas spēj pasmaidīt gan par mūžsenajiem stereotipiem un klišejām ,gan par sevi.
     

Laika nogrieznis, kurā tapuši darbi, ir bijis ilgs un notikumiem piesātināts. Iedziļinoties ikvienā no atveidotajām varonēm, es attēloju uzkrāto pieredzi, mēģinu ielūkoties savas zemapziņas dzīlēs un nedaudz paironizēju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Galerija Daugava, Ausekļa iela 1

Kad?

30. novembris, 2022 – 1. janvāris, 2023

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja