Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izstāde MAREUNROL'S. Paplašinātā realitāte

Vēl trīs nedēļas – līdz 8. decembrim – ir iespēja apmeklēt izstādi MAREUNROL’S. Paplašinātā realitāte, ko piedāvā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs. Projekta noslēgumā – meistarklase pieaugušajiem Sirreālais cepurnieks, Sarunas muzejā par citādu modes fotogrāfiju un grāmatas iznākšana.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (DMDM) parāda zīmola MAREUNROL’S labāko kolekciju retrospekciju, papildinātu ar video materiāliem, fotogrāfijām, Gintera Krumholca veidotājiem tēlnieciskiem elementiem un Tīrkultūras audio instalāciju. Modes dizaineri Mārīte Mastiņa - Pēterkopa un Rolands Pēterkops katrai detaļai piešķir jēgu, viņu mērķis ir radīt apģērbu, kas pauž stāstu un dzīvo savu dzīvi līdzvērtīgi konceptuālam mākslas darbam. MAREUNROL’S drosmīgi reflektē par kolektīvo pagātni un meklē nākotnes vizuālos kodus, jūtīgi uztverot attiecības starp ķermeni, telpu, skaņu un kustību. Mākslinieki uzrunā skatītāju emocionāli, vēloties paplašināt mūsu uztveres apvāršņus: “šī izstāde nav par drēbēm, bet par domāšanu”.

30. novembrī no plkst. 12.00 līdz 14.00 DMDM norisināsies cepuru meistares Lailas Brūveles meistarklase pieaugušajiem Sirreālais cepurnieks. Dalībnieki iepazīs ekspozīcijā redzamās tērpu kolekcijas, kurās īpašu lomu spēlē cepures – tās var būt gigantiskas galvassegas kā baisas un sirreālas vīzijas vai skatuve ikdienišķām mizanscēnām. MAREUNROL’S cepures mitinās starptelpā starp modi un mākslu, fantāzijai manifestējoties materiālā. Tāpat tiks apspriesta cepures nozīme agrāk un šodien, pievēršoties gan sieviešu, gan vīriešu modei.

30. novembrī plkst. 14.00 uz Sarunām muzejā par tēmu Citāda modes fotogrāfija Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja vadītāja Inese Baranovska ir uzaicinājusi starptautiski atzītu fotogrāfi Ivetu Gabaliņu, kura ir ISSP Galerijas programmu vadītāja un daudzkārt radoši sadarbojusies ar MAREUNROL’S, veidojot modes fotogrāfijas un video. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Skārņu iela 10

Kad?

1. novembris, 2019 – 8. decembris, 2019

O., Ce.–Sv. 11.00–17.00 Tr. 11.00–19.00 Pr. slēgts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja