Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kamerkoris Blagovest atklāj sezonu

Rīgas Domā Rīgas A Capella festivāla noslēguma koncertā skanēs garīgā mūzika. Koncertā Tavā valstībā uzstāsies 3. Eiropas koru olimpiādes diplomands Rīgas Pareizticīgo kamerkoris Blagovest galvenā diriģenta Aleksandra Brandava vadībā. Kolektīva bagātīgs repertuārs un unikāla harmoniska, saviļņojoša un cēla dziedāšana ir plaši pazīstami pareizticīgo koru mūzikas cienītājiem ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.

Ievērības cienīgs ir tas, ka katrs koncerta apmeklētājs varēs saņemt bez maksas kamerkora Blagovest jaunāko albumu Tavā valstībā. Albums, kas nāca klajā 2017. gadā, ir veltīts kolektīva 25 gadu radošai darbībai.

Iepriekšējā 2016./2017. gada radošā sezona korim bija piesātināta ar notikumiem un izrādēm. Papildus kora tradicionālajiem Ziemassvētku un Lielā Gavēņa dziedājumu koncertiem, korim kā Hajnovkas baznīcas mūzikas dienu 2016 uzvarētājam bija gods atklāt Hajnovkas baznīcas mūzikas dienas 2017. Savukārt kora mākslinieciskais vadītājs A. Brandavs bija uzaicināts minētā pasākuma žūrijā.

Jūlija sākumā Blagovest devās uz Franciju, kur 9. Starptautiskā koru festivāla Les ENSEMBLES PHOLYPHONIQUES DU SUD ietvaros uzstājās ar koncertiem virknē komūnu Aveironas departamentā: komūnās Sauveterre de Rouergue, Mélagues, Drulhe, Le Truel, kā arī Savojas departamenta komūnā Hauteluce. 2017. gadā starptautiskajā festivālā piedalījās koru kolektīvi arī no Francijas, Čehijas, ASV, Moldovas un Dienvidāfrikas.

Atgriežoties no Francijas, Blagovest piedalījās Rīgā jūlijā notikušajā 3. Eiropas koru olimpiādē un Grand Prix Riga 2017, kur ieguvis uzreiz divas balvas - Eiropas koru olimpiādes Grand Prix, kā arī izcīnījis Nāciju Grand Prix kategorijā sakrālā mūzika a cappella.  Ziņas par divkāršu uzvaru bija korim pārsteidzošas, tomēr daļēji izskaidrojamas. Iespējams, neviena cita no Latvijas pasaulīgajiem koru kolektīviem repertuārs tik plaši neaptver pareizticīgo garīgo mūziku, kā Blagovesta repertuārs.

22. oktobra uzstāšanās laikā Blagovest iepriecinās garīgās mūzikas cienītājus ar izraudzītajiem A. Šnitkes, S. Rahmaņinova, A. Arhangeļska, A. Grečaņinova, N. Golovanova, V. Olbrajta un citu komponistu skaņdarbiem.

Kora mākslinieciskais vadītājs un dibinātājs mūzikas maģistrs Aleksandrs Brandavs absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un ir reģents Rīgas Svētās Trijādības Pārdaugavas baznīcā. Savas pastāvēšanas laikā A. Brandava vadībā Blagovest izpildījis vairāk, kā 200 skaņdarbu, tādējādi esot aptvēris gandrīz 70 komponistu daiļradi.

Pēc oktobra koncerta Rīgas Domā kamerkoris Blagovest dosies pārstāvēt Latviju Āzijas un Klusā okeāna valstu koru olimpiādē Kolombo, Šrilankā. Arī 2017./2018. gada sezonas ietvaros koris plāno savus pareizticīgo Ziemassvētku un Lielā Gavēņa dziedājumu koncertus, kuri jau kļuvuši par tradīciju. Ziemassvētku dziedājumi ir ieplānoti 2018. gada 8. janvārī Rīgas Svētā Pētera baznīcā.

Biļetes uz 22. oktobra koncertu nopērkamas Biļešu Servisa kasēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Doms, Herdera laukums 6

Kad?

22. oktobris, 2017

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja